- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Zeci de aleşi locali din zona Lugoj – Făget aşteaptă decizia Parlamentului să vadă dacă își pierd mandatele

Mondial [1]Judecătorii Curţii Constituţionale au decis astăzi că Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2014, care a permis aleşilor locali să migreze de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul este neconstituţională. Măsura a fost luată în urma obiecției formulate de un număr de 130 deputați și senatori aparținând Grupurilor Parlamentare ale Partidului Național Liberal și Partidului Democrat Liberal.

Conform unui comunicat de presă, magistraţii susţin că Parlamentul trebuie să decidă care sunt efectele juridice ale deciziei lor şi ce se întâmplă cu aleşii locali care s-au bucurat de efectele acestei legi.

Prevederile acestei ordonanţe au permis migraţia aleşilor locali, într-o perioadă de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Înainte de alegerile prezidenţiale, la nivel naţional, aproximativ 500 de primari au optat pentru trecerea la PSD. Dacă lucrurile se complică în parlament, aceştia riscă să-şi piardă mandatele.

În Timiş, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, din zona de est a judeţului au plecat la PSD primarii din Bara, Curtea, Coştei, Criciova, Nădrag, Boldur şi Mănăştiur şi zeci de consilieri locali. În Lugoj, consilierii Porfir Daminescu (PP-DD), Marius Baboniu (PDL) Adrian Fărcăgean (PP-DD) şi Ioan Pădurean (PP-DD) au trecut la social democraţi.  În tot judeţul, 18 primari au trecut la PSD.