Ultima oră

Zacuscă de ciuperci

MondialINGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci
  • 1 kg gogoșari/ardei kapia
  • 1 kg roșii coapte
  • 400 g ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare și piper după gust
  • 2-3 frunze de dafin

PREPARARE

  • Coace ardeii (ca pentru salata de ardei copți). Când sunt gata, spală-i și curăță-i de coajă și de semințe.
  • Toacă mărunt de tot ceapa. Călește-o – la foc mic, să nu se ardă – în puțin ulei încins, circa 4 minute, amestecând constant. Toarnă puțină apă peste ca să se înmoaie, amestecă iar ușor.
  • Toacă ardeii mărunt și adaugă-i la călit peste ceapă.
  • Spală și toacă ciupercile. Aici tu alegi cât de mari vrei să fie bucățile. Fiind vorba de zacuscă de ciuperci, până la urmă, eu am tăiat și foarte mărunt, ca să îngroașe sosul, și mai mărișor, ca să se simtă clar fibra ciupercilor.
  • Adaugă-le la călit peste ceapă și ardei. Mai pune apă (câtă cer legumele, pe lângă zeama lăsată de ciuperci, ca să se înăbușe și fiarbă bine), semi-acoperă cu capacul și lasă la făcut, amestecând din când în când.
  • Toacă mărunt roșiile curățate de coajă. Când ciupercile s-au înmuiat, pune și roșiile mărunțite peste. Asezonează după gust cu sare, piper și frunzele de dafin.
  • Lasă iar totul la fiert, amestecând constant. Când scade sosul îndeajuns de mult și ajunge la consistența preferată de tine, dă de pe foc.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE