- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Week-end plin pentru poliţişti! La Lugoj, doi şoferi au fost prinşi beţi la volan, unul dintre ei provocând un accident

Mondial [1]Poliţiştii de la rutieră au avut două nopţi de week-end grele pe străzile din întreg judeţul Timiş, mai mulţi şoferi fiind depistaţi la volan în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Unii dintre ei au fost găsiţi însă prea târziu, provocând accidente rutiere din care au rezultat şi accidentări ale unor pietoni. La Lugoj, doi şoferi au fost depistaţi la cârma unor autoturisme în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, unul dintre ei încheindu-şi seara în gardul stadionului [2] din oraş.

În cazul celui de-al doilea, bărbatul a fost depistat la data de 7 spre 8 martie, în jurul orei 02:00 dimineaţa, când poliţiştii l-au oprit pentru control pe strada Valentin Rosada.

„Întrucât şoferul, un tânăr de 27 de ani, emana vapori de acool, poliţiştii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun poliţiştii.

Alături de el, alţi trei tineri care circulau pe raza judeţului au fost opriţi de poliţişti înainte de a cauza o tragedie, toţi fiind de asemenea bine ameţiţi de aburii băuturii. Cei trei au fost opriţi în Timişoara şi aveau o alcoolemie de 0,78%, 0,79% şi respectiv 1,07% mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în acest week-end, de această dată chiar în ziua de 8 martie, o tânără de 24 de ani a fost accidentată pe o trecere de pietoni din Sânpetru Mare. Chiar dacă era miezul zilei, şoferul care a provocat accidentul era mort de beat, fiind cu greu de stăpânit de către agenţii care au sosit la faţa locului.

„După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind depistat ulterior şi identificat ca fiind un bărbat de 37 de ani, din localitatea Periam, judeţul Timiş. Poliţiştii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.99 mg/l alcool pur în aerul respirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În urma accidentului de la Sânpetru, şoferul este anchetat şi pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.