Ultima oră

[FOTO] Voleiul va termina sezonul regulat pe locul şapte, după patru victorii consecutive

foto: Sorin Pilipetí

MondialEchipa de volei a C.S.M. Lugoj va încheia sezonul regulat al campionatului naţional pe locul 7, indiferent de rezultatele înregistrate în ultimele două etape, în care formaţia bănăţeană va evolua cu Medicina Târgu Mureş şi Unic Piatra Neamţ.

Lugojencele au reuşit o excelentă serie de patru victorii consecutive, în urma cărora au acumulat un total de 27 de puncte, cu 7 mai mult decât principalele urmăritoare Penicilina Iaşi şi Unic Piatra Neamţ.

Victoriile din jocurile cu Iaşi (3-2), Cluj (3-2) şi Piatra Neamţ (3-0) s-au concretizat în ultima etapă disputată sâmbătă la Lugoj, în care C.S.M. Lugoj a trecut cu 3-1 de Universitatea Craiova.

O partidă în care formaţia olteană îşi juca una dintre ultimele şanse de a prinde play-off-ul, respectiv poziţia a opta în clasament şi de a se distanţa de Universitatea Cluj, echipă care, datorită ultimelor rezultate, ameninţă să treacă peste universitarele oltence.

Motive suficiente pentru ca Alexandru Cosma, antrenorul Craiovei, să pregătească foarte bine jocul şi să încerce ceea ce nu a reuşit în tur, o victorie de minim două puncte, dacă nu chiar trei. Atuuri suficiente pentru a spera la un rezultat pozitiv, înregimentarea în pauza competiţională a trei jucătoare valoroase, Mihaela Truţă, fostă campioană naţională cu Ştiinţa Bacău, Carmen Mateaş, împrumutată de la campioana Volei Alba Blaj şi Andreea Smultea, revenită în activitate după jumătate de sezon de pauză.

Toate acestea au fost însă demontate de C.S.M. Lugoj în primul set al întâlnirii, în care a fost continuată evoluţia perfectă de la Piatra Neamţ, cu o apărare extrem de solidă, combinaţii clare şi atacuri cu punct.

Craiova a rămas în joc mai ales din cauza serviciilor greşite, însă distanţa a fost suficientă pentru ca lugojencele să fie în faţă pe tabelă: 1-0, după 25-19.

Oboseala unui drum lung de la Piatra Neamţ (fetele au ajuns acasă joi dimineaţa) s-a resimţit în actul secund al jocului, în care lucrurile nu au stat la fel de bine în tabăra lugojeană, ceea ce a dat curaj oltencelor, care s-au desprins oarecm decisiv în prima parte 6-11, pentru ca să încheie cu 25-21.

Pasa mai puţin bună a continuat în setul III, Universitatea Craiova având 11-6 pe tabela de marcaj, moment în care publicul şi-a intrat în rolul de al optulea jucător şi a început să încurajeze frenetic echipa lui Valerijan Luka.

Punct cu punct, lugojencele au recuperat şi mai mult au trecut în faţă la timpul de odihnă tehnic, 16-13.

Cele nouă puncte necesare pentru închiderea setului au fost construite pe câteva excelente serii de servicii, asfel că egalitatea a fost din nou spartă după 25-16.

Gura de oxigen oferită de public a fost suficientă pentru o defilare în setul patru, în care C.S.M. Lugoj a fost mereu în faţă, terminând cu 25-11.

Un rezultat surpriză, care certifică forţa din retur a Clujului, învingătoare cu 3-1 în jocul cu Unic Piatra Neamţ, scuteşte echipa noastră de orice griji privind locul în play-off, chiar dacă Penicilina Iaşi a reuşit un punct surpriză acasă cu Medicina Tg. Mureş.

Foto: Sorin Pilipeți

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on [FOTO] Voleiul va termina sezonul regulat pe locul şapte, după patru victorii consecutive

  1. Boldea -Primarul Lugojului // 7 martie 2016 at 13:51 // Răspunde

    Felicitari pentru sportive,antrenori si CSM Lugoj pentru acest onorabil loc 7.Lugojul are 5 echipe in Superliga,toate cu rezultate foarte bune,toate sustinute financiar de Primaria Lugoj cu sprijin de la CJT si 2-3sponzori

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE