- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Voleibalistele lugojene au plecat la Craiova, deşi oltenii le-au propus să renunţe la locul 7 fără luptă

Mondial [1]

 volei deplasareEchipa de volei a CSM Lugoj a plecat vineri dimineaţa din faţa Sălii de Sport ”I.K. Ghermănescu” spre Craiova pentru a disputa primul meci din turul al III-lea al play-off-ului Diviziei A1

volei deplasareEchipa de volei a CSM Lugoj a plecat vineri dimineaţa din faţa Sălii de Sport ”I.K. Ghermănescu” spre Craiova pentru a disputa primul meci din turul al III-lea al play-off-ului Diviziei A1, care contează pentru ocuparea locurilor VII-VIII în clasament.

La plecare, Paul Bogdan, antrenorul echipei, a mărturist că Universitatea Craiova a propus ca cele două echipe să nu mai joace ultimul tur al play-off-ului, pentru a face economii şi ca fiecare dintre formaţii să-şi păstreze poziţia obţinută la finalul campionatului regulat, adică CSM Lugoj – locul al VIII-lea, iar Universitatea- locul al VII-lea.

Cu toate acestea, jucătoarele lugojene vor lupta până la capăt pentru ocuparea locului al VII-lea în clasament, care, chiar dacă nu duce într-o cupă europeană, ar fi o clasare fără precedent în istoria secţiei de volei a CSM Lugoj.

”Noi am dorit foarte mult să ne apărăm corect şansele, deşi am primit propuneri din partea echipei din Craiova de a nu mai juca această ultimă etapă. Este justificată acestă propunere din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, campionatul trebuie dus până la capăt şi noi ne dorim foarte mult să obţinem locul al VII-lea şi să încercăm încă o dată să obţinem o clasare unică în istoria secţiei de volei a CSM Lugoj.

Pe mine nu m-a deranjat propunerea, deoarece s-au mai făcut astfel de lucruri şi anul trecut în campionatul masculin. Dar, din punctul meu de vedere, cine nu are bani să ducă un campionat întreg de la cap la coadă şi îşi pune probleme legate de cazare şi de masă, nu cred că are ce să caute în Divizia A”, a declarat Paul Bogdan, tehnicianul formaţiei lugojene.

Primul joc dintre CSM Lugoj şi U Craiova se va disputa sâmbătă, 21 aprilie, de la orele 12, urmând ca întâlnirea de la Lugoj să aibă loc miercuri, 25 aprilie, de la orele 18. În caz de egalitate în urma celor două partide, se va mai disputa un meci, în deplasare la Craiova, care va avea loc duminică, 29 aprilie.

Pentru confruntările cu Universitatea Craiova, Paul Bogdan va avea tot lotul valid la dispoziţie, iar o noutate este revenirea la antrenamente a Danielei Lupescu, jucătoare care nu a evoluat în acest sezon din cauza unei accidentări.