"> Voleibalista Georgiana Popa, argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European – Redesteptarea

Voleibalista Georgiana Popa, argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European

 Voleibalista Georgiana Popa, argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Sportul lugojean a fost reprezentat cu cinste la cea de-a 15-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care s-a desfășurat în capitala Azerbaidjanului, la Baku, între 21 și 27 iulie.

La întrecerea pentru medalii a celor mai buni juniori de pe continent au participat Ioan Dzitac (component al lotului național) la judo, Georgiana Popa (componentă a lotului național) la volei și antrenorul de gimnastică Adrian Meleancă (coordonator lot național), toți trei formați și lansați în sportul de performanță la Clubul Sportiv Școlar Lugoj.

Rezultatele obținute de lugojeni reprezintă o mândrie pentru municipiul de pe Timiș și pentru palmaresul sportului de la noi, în ansamblu.

Cea mai frumoasă performanță sportivă a fost reușită de voleibalista Georgiana Popa, în vârstă de 16 ani, de la CSȘ Lugoj care a luat medalia de argint, după ce a jucat finala cu Rusia, formație care a învins cu 3-1. Georgiana, care este și componentă a echipei de senioare a CSM Lugoj a evoluat pe postul de secund.

Lotul de gimnastică juniori condus de profesorul lugojean Adrian Meleancă a avut cea mai bună evoluție din ultimul deceniu, reușind să obțină două medalii în finala de la sărituri, argint și bronz, prin frații Robert Burtănete, respectiv Gabriel Burtănete (campion mondial la același aparat, la prima ediție a Campionatului Mondial, ce a avut loc în iunie). Robert a mai luat un loc patru în finala de la paralele, Gabriel locul cinci la individual compus.  

În concursul pe echipe, echipa României (Robert și Gabriel Burtănete, Raul Șoica) s-a clasat pe un onorabil loc șase, din aproximativ 30 de țări.

“A fost o săptămână grea, dar sunt foarte mulțumit de rezultate. De 10 ani România nu a mai luat medalii la acest nivel. Felicitări sportivilor pentru aceste performanțe și vreau să le mulțumesc pentru munca depusă și antrenorilor de la cluburile din Buzău și Timișoara, de unde provin componenții echipei noastre. Mă bucur că am reușit să reintrăm în elita gimnasticii europene. Ne propunem să continuăm aceste performanțe și sperăm că la europenele de la anul, din luna mai, să luăm alte medalii și rămânem în frunte. Din 2020 sperăm să-l ducem la lot și pe Raul Standolariu (12 ani) de la CSȘ Lugoj, care se va alătura colegilor săi de club Flavius Borca (13 ani) și Norbert Marcu (14 ani)”, a spus antrenorul Adrian Meleancă, fost coordonator al catedrei de gimnastică de la CSȘ Lugoj.

Delegația țării noastră s-a clasat pe locul 11, fiind a doua cea mai bună ediție a FOTE, pentru România, cu 19 medalii (22 de medalii recordul de medalii românești la FOTE).  

La ediția precedentă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, din 2017, judoka Ramona Micula a obținut argintul, iar gimnastul Rafael Szabo s-a clasat pe locul șapte la inele și pe opt la individual compus. Ambii sportivi au fost formați la CSȘ Lugoj.          

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: