Ultima oră

Vinete umplute cu carne

Ingrediente

  • 3 vinete mici (cca 250 gr. fiecare)
  • 100 gr. cașcaval afumat
  • puțin ulei

Umplutura

  • 500 gr. carne tocată (de vită sau mixtă vită+porc)
  • 1 ceapă mare
  • 2 foi dafin
  • 1 conservă roșii (de 400 gr.)
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1 boabă ienibahar
  • 2 prize scorțișoară măcinată
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 legăturică pătrunjel
  • sare, piper negru

Preparare

  1. Vinete umplute cu carne.
  2. Se aleg vinete mai micuțe, grele pentru mărimea lor, să nu fie moi când le presați și să aibă coaja lucioasă și fără pete/zone stricate. Se spală și se taie în doua pe lungime. Tăiați un pic baza vinetelor ca să aibă stabilitate.
  3. Se crestează pulpa în romburi cu vârful unui cuțit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se așează într-o tavă cu pulpa în sus și se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.
  4. Umplutura: în uleiul încins călim ceapa tocată mărunt împreună cu foile de dafin până se înmoaie.
  5. Se adaugă carnea tocată și se prăjește la foc mediu spre mare, amestecând din când în când până se evaporă toată apa pe care o lasă și apoi începe să se rumenească ușor (cca 15 minute).
  6. Se adaugă roșiile strivite cu furculița (inclusiv sucul de pe ele), restul condimentelor și se amestecă bine. Când începe să fiarbă sosul, dați focul la mediu spre mic, puneți capacul și lăsați să fiarbă timp de 45 minute.
  7. Când sosul e gata, dacă vedeți că s-a adunat prea multă grăsime deasupra (asta e în funcție de carnea folosită) o puteți lua cu o lingură.
  8. Vinetele se scot din cuptor și se scobește pulpa doar din mijloc. Se lasă pulpa de pe margini neatinsă ca să poată susține umplutura.
  9. Pulpa vinetelor se toacă bucăți mari și se pune în sosul de carne. Se mai lasă la fiert încă câteva minute (2-3). Se gustă sosul de sare și se adaugă pătrunjelul tocat.
  10. Se umplu vinetele cu sosul de carne. Se presară cu cașcaval afumat.
  11. Se dau la cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, până brânza e topită.
  12. Se servesc calde.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE