"> Viitorul cibernetic, la Lugoj! Colegiu Tehnic "Valeriu Branişte" va organiza un concurs internațional de electronică, robotică şi design 3D | Redesteptarea

Viitorul cibernetic, la Lugoj! Colegiu Tehnic ”Valeriu Branişte” va organiza un concurs internațional de electronică, robotică şi design 3D

 Viitorul cibernetic, la Lugoj! Colegiu Tehnic ”Valeriu Branişte” va organiza un concurs internațional de electronică, robotică şi design 3D

Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi cu Honeywell LifeSafety Lugoj va organiza, în luna aprilie, un concurs transfrontalier de electronică, robotică şi design 3D, intitulat ”Cross Border Junior Robotech”.

Obiectivul declarat al acestui concurs este acela de a oferi elevilor pasionaţi de aceste subiecte un mediu non formal de manifestare a pasiunii lor, continuând proiectele iniţiate şi desfăşurate de către liceul lugojean în domeniul digitalizării şi roboticii, elevii şcolii fiind interesaţi de a da o cât mai mare amploare activităţilor şcolare şi extraşcolare ce vizează tehnologia de vârf.

Organizatorii anticipează participarea a minim zece cadre didactice și 50 de elevi de liceu din zona de Vest a României, Szeged-Ungaria, Pancevo-Serbia şi, invitat special, un liceu din Ioannina-Grecia.

”Nu este doar un concurs, este o modalitate de a schimba experienţe personale şi profesionale, de a pune în contact piaţa muncii cu viitori tehnicieni şi ingineri în electronică şi robotică”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic ”Valeriu Branişte”.

Competiția se va desfășura pe parcursul a trei zile, fiind compusă din trei secțiuni: programare roboți, proiecte școlare de Robotech și aplicații Android-design, urmând să fie desfășurate deasemenea activități culturale și de divertisment. Participanții vor fi organizați pe echipe de câte trei elevi, astfel încât fiecare școală înscrisă putând participa cu maxim două echipe.

Un rol important în desfăşurarea acestui concurs revine companiei Honeywell LifeSafety Lugoj care a decis să fie alături de colegiul lugojean, atât în organizare, cât şi în premierea elevilor.

Nicoleta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *