Ultima oră

[VIDEO&FOTO] Intrările în Lugoj, gropi de gunoi clandestine! Un bărbat, prins când încerca să scape de o maşină de cărămizi

Lugojul se tranformă de la o zi la alta într-o groapă de gunoi la propriu, tot mai mulţi locuitori ducându-şi gunoaiele la gropile clandestine. Trei astfel de locuri se găsesc chiar la intrările în municipiu. Pe lângă că sunt adevărate focare de infecţie, acestea aduc un renume prost vizitatorilor oraşului prin locurile în care sunt plasate.

Prima groapă clandestină de gunoi se află la intrarea dinspre Jabăr. Aici, imediat după trecerea la nivel cu calea ferată, mai multe persoane au tras pe dreapta în parcarea din faţa pancartei care anunţă intrarea în Lugoj şi s-au debarasat de resturile menajere sau provenite din construcţii. Oamenii au aruncat tot ce aveau de aruncat, de la saci cu gunoaie, la resturi de la reparaţiile pe care le-au efectuat la locuinţe.

Cei care intră în Lugoj dinspre Buziaş sunt întâmpinaţi tot de gunoaie, acestea fiind aruncate atât pe strada Buziaşului, pe câmpul de lângă cartierul Iosif Constantin Drăgan, cât şi pe drumurile către lanurile de porumb dinspre satul timişean. Nu ai de mers mult până să dai de o asemenea groapă clandestină, cea din imagini fiind situată lângă un lan de soia şi alcătuită în mare parte din pungi goale de zahăr, peste 500 de bucăţi.

Ultima locaţie şi cea mai frecventată de cei care aruncă gunoaiele pe unde nu au voie este cea de la intrarea din oraş dinspre Victor Vlad Delamarina. Pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, se află zeci de mormane de resturi de toate felurile. În timp ce încerca să descarce o camionetă plină cu cărămidă veche, un bărbat a văzut camerele de luat vederi şi a părăsit zona, de frică să nu apară la televizor.

Bărbatul din imagini riscă totuşi să se aleagă cu o amendă, asta dacă va fi depsitat în flagrant de către poliţiştii locali cu o altă ocazie. Şeful acestora îndeamnă lugojenii la respectarea curăţeniei mediului înconjurător şi condamnă vehement asemenea acţiuni, catalogându-le ca fiind iresponsabile.

„Acest fenomen de aruncare a gunoiului pe raza municipiului Lugoj în ultima perioadă a devenit un obicei prost, pregnant, pe care încercăm să-l stăvilim cumva. Cuantumul amenzii, după modificarea hotărârii de consiliu local, a crescut şi se situează între 500 şi 2.500 de lei”, ne-a declarat Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj.

Gropile de gunoi clandestine au apărut pe raza municipiului de ani buni, din cauza mai multor factori ce au determinat oamenii să recurgă la acest gest incalificabil. Tot mai mulţi oameni aruncă resturile de mai multe feluri, cu preponderenţă cele din construcţii, pe unde apucă, făcând din anumite zone ale Lugojului, uneori chiar şi centrale, cum este cazul centralelor dezafectate din cartiere, adevărate gropi de gunoi urbane.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on [VIDEO&FOTO] Intrările în Lugoj, gropi de gunoi clandestine! Un bărbat, prins când încerca să scape de o maşină de cărămizi

  1. in cartiere de blocuri e plin de gunoaie si nimeni nu face nimic pentru depistarea si sanctionarea nesimtitilor——pina cind nu ii arde la buzunar nu se civilizeaza —-rugam luati masuri domnilor de la politia locala,nu treceti indiferenti si nu va faceti ca nu vedeti

  2. lugojul a ajuns orasul gunoaielor unde ne minca sobloani-pe unde circul nu am vazut sa fie gramezi de gunoaie aruncate peste tot ——oameni necivilizati ,dar si autoritatile trebuie sa nu stea nepasatori ,trebuie identificati si sanctionati–as fi curioasa cite amenzi s-au dat pentru asemenea lucruri si pentru urinatul peste tot

  3. Asta deja stim ! De ce nu faceti un reportaj si cu solutii gasite(eventual luat legatura cu politia localu/ municipala, primaria , meridianul si gasite solutii pentru ca sa se stopeze aceste obicieiuri de neam prost).

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE