Ultima oră

[VIDEO] Scandal şi acuzaţii grave la Darova! Cum împarte primăria 23 de grădini la 400 de tineri

Văzând că nu se ajunge la nici un consens, aceştia au început să îşi strige păsurile, acuzaţii foarte grave fiind aduse angajaţilor primăriei şi edilului şef de către un consătean

MondialComisia juridică a Consiliului Local al comunei Darova s-a întrunit vineri dimineaţa, începând cu ora 10:00, pentru a decide condiţiile în care va atribui 23 de terenuri pentru ca tinerii din localitate să îşi ridice locuinţe. Terenurile, care sunt de fapt nişte grădini înscrise recent în Cartea Funciară, sunt însă insuficiente pentru numărul mare, peste 400 înregistrate, de cereri care au venit la primărie în ultimii 10 ani.

Problemele nu au întârziat să apară, mai ales că oamenii, unii dintre ei fiind pe lista de aşteptare pentru un teren de peste 10 ani, au aflat că are loc întâlnirea şi, alături de copii şi rude, au venit la Primărie. Văzând că nu se ajunge la niciun consens, aceştia au început să îşi strige păsurile, acuzaţii foarte grave fiind aduse angajaţilor primăriei şi edilului şef de către un consătean.

„Dai 600 de euro să-ţi dea grădină. Niciunul din fraţii mei nu are grădină, nu i-a dat primăria, toţi au cumpărat. Au dat bani, sora mea a dat bani, fratele meu a dat bani, a dat bani să-i dea grădina”, a declarat bărbatul.

Consilierii adunaţi astăzi în sala de şedinţe au încercat să găsească criterii, cum sunt data la care au înaintat cererea, situaţia socială, numărul de copii şi deţinerea de alte proprietăţi, prin care să decidă cum vor da cele 23 de grădini disponibile. Primarul a răspuns şi la acuzaţiile că de la primărie s-ar fi dat câteva terenuri pe bani.

„În momentul în care fac astfel de afirmaţii, că au plătit pentru grădini, eu cred că ar fi corect să facă şi o sesizare către organele de control, poliţie, parchet sau ceva, pentru a verifica cui au plătit, cât şi de ce. De când sunt edil, nimeni nu a dat vreun leu cuiva, după cunoştinţa mea. Dacă între ei au făcut schimburi, cineva a deţinut şi apoi a cedat grădina altcuiva, pe o sumă de bani, nu intră în atribuţiile mele”, a declarat Sorin Tilihoi, primarul din Darova.

Nici consilierii din localitate nu s-au lăsat mai prejos, aceştia fiind şi ei prezenţi la dezbatere. Au luat cuvântul mai mulţi, unul încercând să-i explice altui sătean, în stilul caracteristic, cum stă treaba cu atribuirea de terenuri.

„Primarul nu are voie să se bage unde se dau grădini, legea, consiliul local le dă. S-a auzit că se dau grădinile cum se dau, nu pot să spun cum se dau, e treaba dumneavoastră, că lucraţi nu mai zic cum dincolo şi veniţi şi daţi banii şi îmbogăţiţi pe unii şi pe alţii. Nu faceţi greşeală, aici, în Darova, tot el, Tilihoi, a fost două mandate, au împărţit grădinile. Nu împrăştii (n.r. cu noroi, fiind acuzat că face politică) spun doar adevărul”, a vociferat Nicolae Costândană, consilier PNL.

La final de întrunire, comisia juridică a luat act de părerile oamenilor prezenţi şi va reliza un proiect de hotărâre care se va supune la vot, în următoarea şedinţă a consiliului local.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on [VIDEO] Scandal şi acuzaţii grave la Darova! Cum împarte primăria 23 de grădini la 400 de tineri

  1. Bine ca se dau…la alte primarii din estul judetzului inca sunt ,,blocate”…pariez ca in 2016 se vor ,,debloca” pt „unii altii „vai si amar de tzara asta !!!

  2. Sa vin DNA si pe la Darova sa verifice lucrurile…probabil in lotul II o sa fie inclusa si Darova daca o tin tot asa cu „comisioanele” pentru terenuri…telefoane ascultate, un flagrant ceva??? Asteptam anul alegerilor pentru a curata administartiile locale?

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE