Ultima oră

[VIDEO] Șapte studenți ai Universității Europene “Drăgan” participă la Competiția europeană ”Compania Anului 2016”

Universitatea Europeană ”Drăgan” din Lugoj și-a anunțat și în acest an participarea la ”Compania Anului 2016”.

Astfel, în competiție s-au înscris două echipe, fiecare prezentând câte un proiect pilot de afaceri. Primul proiect, ”ECOEARTH”, a fost inițiat de Valentina Larisa Teodorescu, anul III – Facultatea de Științe Economice, anul IV – Facultatea de Drept și Liliana Georgiana Ștefănică, anul III – Facultatea de Științe Economice.

Ideea constă în oportunitatea de a crea îngrășământ natural pentru plante din deșeurile alimentare biodegradabile, strânse de la restaurantele din zonă.

”Intenția noastră este obținerea îngrășământului pentru vânzarea acestuia antreprenorilor care cultivă flori. Produsul pe care îl vom oferi este îngrășământul natural obținut din deșeurile biodegradabile. Acesta are două mari beneficii. În primul rând, sunt salvate resturile de mâncare care se aruncă anual, iar în al doilea rând, se are în vedere refolosirea acestora prin transformarea în îngrășământ. Pentru realizarea procesului și pentru protecția mediului înconjurător, vom folosi biodegradarea aerobă cu aport substanțial de oxigen. Această soluție conduce la atingerea scopului final în 10-14 săptămâni. Clientela va fi compusă pentru început în mare parte de micii antreprenori care cultivă flori și care doresc un rezultat cât mai bun pentru afacerea lor, deoarece acest îngrășământ ajută foarte mult la o creștere rapidă, oferind în același timp o durată de viață mai lungă plantelor. De asemenea, această idee s-a dezvoltat în urma analizării unui studiu la nivel european, în contextul în care am înțeles risipa de produse alimentare care se face în fiecare an, dorind astfel să diminuăm într-un oarecare procent această risipă prin transformarea acesteia într-un produs natural și benefic”, a declarat Valentina Larisa Teodorescu, responsabilă de proiectul ”ECOEARTH”.

 

Cel de-al doilea proiect se numește „FRESH&HEALTHY” (vezi video) și este reprezentat de Romina Mihaela Cotruță, anul I, Facultatea de Științe Economice, Adrian Grigore Mihali, anul I, Facultatea de Științe Economice, Emanuel Alexandru Jano, anul II, Facultatea de Științe Economice, Ramona Lavinia Ursu și Elis Bot, ambele în anul III, Facultatea de Științe Economice. Ideea constă în prepararea sucurilor, smoothie-urilor și fresh-urilor naturale pentru persoanele care își doresc o viață sănătoasă.

”Ceea ce am făcut noi este un centrifugat de fructe și verdețuri, eventual combinat cu apă, lapte sau suc natural. Încercăm să punem accentul pe beneficiile pe care le au aceste preparate pentru sănătate și felul în care ar trebui combinate pentru a obține cele mai bune rezultate. Comenzile se vor putea face și online cu plata ramburs. Consider că ne vom califica în finală deoarece punem foarte mare accent pe originalitate și dorința de a satisface integral nevoile clienților noștri, produsele oferite înglobând un grad sporit de creativitate în ceea ce privește combinarea unor rețete diferite cu legume și fructe. Misiunea noastră este de a face oamenii fericiți cu o viață mai lungă și mai bună”, a declarat Romina Mihaela Cotruță, responsabilă de proiectul ”FRESH&HEALTHY”.

Profesorul coordonator al ambelor echipe este conf. univ. dr. Gabriel Ionel Dobrin. Universitatea Europeană ”Drăgan” continuă parteneriatul iniţiat cu Junior Achievement România de trei ani consecutiv, iar majoritatea studenților participanți în acest an au mai luat parte la această competiție și în anii trecuți.

Junior Achievement România este cea mai mare şi mai dinamică organizaţie de educaţie economică şi antreprenorială fiind centrată pe promovarea programelor de tip ”learning by doing” (”învățare prin practică”).

Autor: Alexandrina Tîmbur

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE