"> [VIDEO] S-a dat startul concursului transfrontalier de robotică de la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte – Redesteptarea

[VIDEO] S-a dat startul concursului transfrontalier de robotică de la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte

 [VIDEO] S-a dat startul concursului transfrontalier de robotică de la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte

Elevii Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște” vor avea astăzi și mâine ocazia să își valorifice com­pe­ten­țele în robotică și tehnologie digitală în cadrul Concursului Transfrontalier Junior Robotech.

Organizat în parte­ne­riat cu Honeywell Life Safety România, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Uni­ver­­sitatea Europeană ”Drăgan” și Centrul Educațional Școala Bănățeană, concursul care se desfășoară la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” vizează elevii școlilor cu profil tehnic.

Concursul Junior Robotech este structurat pe trei secțiuni, respectiv proiecte edu­ca­țio­na­le de electronică, robotică, au­tomatizări și tehnologie digitală, a doua secțiune va cuprinde crearea și programarea ro­boților, iar cea de-a treia se referă la design și aplicații Android.

Participă elevi din România, Ungaria și Serbia.

Tinerii pasionați de tehno­logie vor avea șansa să își arate abilitățile și cunoștințele dobândite în dome­niu, iar cei mai buni vor fi premiați cu diplome și pro­duse specifice concursului.

Honeywell Life Safety Romania va sprijini concursul din punct de vedere financiar și totodată va demara primii pași în construirea laboratorului de electronică și robotică pentru elevii Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: