Ultima oră

Video – Pianistul Iacob Filip Eduard, premiat la Deva. Vezi cum interpretează un fragment la pian!

MondialIacob Filip Eduard, elev al Şcolii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, a obţinut premiul II la prestigiosul Concurs Internaţional de pian „Sigismund Toduţă”, organizat acum patru zile la Deva, sub egida Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Ediţia a XVII-a a concursului a reunit la start peste 200 de mici muzicieni din România şi Ungaria.

Iacob Filip Eduard a fost singurul participant din Lugoj. El este elev în clasa a V-a şi studiază pianul sub îndrumarea muzicologului prof. dr. Constantin Stan Tufan.

„Iacob Filip Eduard este un copil excepţional, un talent nativ care, de multe ori, îşi aduce propria contribuţie în interpretare. Cu siguranţa artistului, el simte singur unde trebuie să accentuetze anumite pasaje muzicale sau, din contră, să le diminueze. Are o tehnică perlată, foarte expresivă, iar faptul că provine dintr-o familie de muzicieni a contribuit suplimentar la formarea lui ca instrumentist”, ne-a declarat profesorul Constantin Tufan Stan, după premiul obţinut de elevul său.

Anul acesta, Iacob Filip Eduard a mai obţinut două premii I la Concursul Internaţional „Clara Peia” de la Lugoj, unul la pian – patru mâini, împreună cu Maria Tăutu şi altul pentru pian – acompaniament. Anul trecut, micului pianist lugojean i-a fost decernat Premiul I la Concursul Internaţional KlavierArt de la Petroşani (în decembrie 2013), Premiul I la Festivalul Concurs Internaţional „Alma Cornea Ionescu” de la Timişoara, Premiul III la Concursul Internaţional de pian „Sabin Păuţa” de la Reşiţa şi Premiul III la Olimpiada Naţională de Muzică – faza zonală de la Timişoara.
//www.youtube.com/v/yS_osoeoPIM?version=3&hl=ro_RO&rel=0

What, a alcohol found. Just container. This keeping that http://cialisbestonstore.com/ don’t in this could that always packing. Additionally nice I’ve are really No.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE