Ultima oră

VIDEO Mii de bănățeni au vrut să îl vadă pe viu pe noul președinte al României. Klaus Iohannis, baie de mulțime fără precedent în Piața Operei din Timișoara

Președintele ales al Timișoarei și-a respectat promisiunea făcută în campania electorală și a venit la Timișoara pe 16 decembrie pentru a marca debutul Revoluției Române. Aula Magna a Universității de Vest a fost neîncăpătoare pentru timișorenii veniți să îl vadă și să îl asculte pe Iohannis, iar în centrul Timișoarei mii de oameni s-au călcat în picioare pentru a-i strânge mâna sau a-i face o poză președintelui ales.

MondialConform programului stabilit prima oprire a lui Klaus Iohannis la Timişoara a fost la primărie, unde s-a întâlnit cu primarul liberal Nicolae Robu. Încă la şedinţa festivă de Consiliu Local, dedicată Revoluţiei şi ţinută la Operă, Robu a fost informat că preşedintele este în drum spre primărie. Robu a părăsit de îndată şedinţa de la Operă şi a fugit, la propriu, spre primărie penru întâlnirea cu Iohannis. Primarul a avut timp să îşi tragă sufletul şi l-a primit pe preşedintele ales, venit la Timişoara însoţit de mai mulţi liberali bănăţeni.

După aproximativ un sfert de oră de discuţii la primărie, Klaus Iohannis a plecat spre Cimitirul Eroilor, unde a depus o coroană de flori. De aici, preşedintele ales a mers la Universitatea de Vest. „Dacă nu s-a putut la dezbatere (n.r. întâlnirea finală dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis), se poate acum”, a declarat Klaus Iohannis. Acesta nu a vrut să comenteze decizia Curţii Constituţionale referitor la Legea ANI, care îl vizează şi pe el, dar nici renunţarea premierului Victor Ponta la titlul de doctor.

După o scurtă discuţie la rectoratul UVT, Klaus Iohannis a mers la întâlnirea organizată în Aula Magna Universităţii de Vest, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul de timişoreni care au vrut să ia parte la eveniment. Klaus Iohannis a susţinut aici un discurs şi a plecat spre Catedrala Mitropolitană. Aici erau deja adunaţi peste 1.000 de oameni. Preşedintele şi-a făcut loc cu greu pentru a ajunge în interiorul catedralei.

Pe treptele catedralei s-a scandat „Timişoara, Timişoara”, iar Klaus Iohannis a plecat, pe jos, spre Opera Naţională. Un traseu de doar câteva minute a durat mai bine de 20 de minute, Klaus Iohannis făcându-şi loc cu greu printre cei peste 2.000 de timişoreni care au vrut să îl vadă, să facă un selfie cu preşedintele sau să îi ceară acestuia un autograf. SPP-iştilor le-au venit în sprijin şi câţiva revoluţionari care i-au făcut culoar lui Iohannis.

Într-unul din puţinele răspunsuri oferite la întrebările presei, Klaus Iohannis a declarat că se aştepta la o asemenea primire la Timişoara şi este foarte bucuros. O doamnă care vroia să îl vadă pe preşedinte i-a certat pe SPP-işti pentru că sunt prea agresivi cu mulţimea. Primarul Nicolae Robu, „scăldat” alături de Iohannis în baia de mulţime a mărturisit că nu a mai avut parte de aşa ceva, baia de mulţime din Parcul Rozelor, din campania electorală, fiind doar încălzirea.

Până la sediul Operei din Timişoara, preşedintele ales a încercat să dea mâna cu cât mai multă lume, a făcut poze şi a dat autografe, a vorbit cu copiii şi chiar după o discuţie cu un micuţ a râs în hohote. Odată ajuns la Opera din Timişoara, Klaus Iohannis a urcat pe scenă şi le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on VIDEO Mii de bănățeni au vrut să îl vadă pe viu pe noul președinte al României. Klaus Iohannis, baie de mulțime fără precedent în Piața Operei din Timișoara

  1. timisorean modest // 17 decembrie 2014 at 12:31 // Răspunde

    asa ati facut si cu basescu si v-a dezamagit—-asta e romanul nostru ,nu stie ce sa mai faca de prost ce e-fara circ nu se poate

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE