- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

VIDEO – Mascaţii, luaţi cu asalt! Sute de copii au „evaluat” potenţialul jandarmilor din Lugoj

Mondial [1]La 3 aprilie 2014, Jandarmeria Română a sărbătorit împlinirea a 164 de ani de existenţă. Cu ocazia sărbătoririi acestui memorabil eveniment, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş şi Detaşamentul 5 de Jandarmi Lugoj au organizat astăzi, începând cu ora 10.00, „Ziua porţilor deschise”.

După scurte prezentări referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează, la armamentul uşor şi greu din dotarea instituţiei, la ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, au urmat exerciţiile practice.

Jandarmii au prezentat un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi şi de imobilizare a unui hoţ cu ajutorul câinilor special dresaţi.

La eveniment au luat parte elevi şi cadre didactice de la Şcolile Gimnaziale Nr. 3 şi Nr. 4. Cum era de aşteptat, cei mai tineri s-au înghesuit în primele rânduri, să nu piardă nimic din spectacolul oferit de jandarmi de ziua lor.

Tot astăzi, elevii clasei a II-a de la Şcoala Nr. 2 au vizitat sediul televiziunii Ten TV, al radioului Nova FM şi al ziarului Redeşteptarea. Cei mici şi-au testat calităţile şi aptitudinile de jurnalişti, în cadrul celor trei canale media, apoi au asistat la editarea şi tipărirea cărţilor la tipografia FED Print.