Ultima oră

[VIDEO] Lipsesc găinile şi porcii! Cum a ajuns un bloc din municipiul Lugoj să arate ca la mahala

MondialUn lugojean exasperat de starea în care arată zona unde locuieşte a chemat reporterii Redeşteptarea ca ultimă soluţie pentru a scăpa de gunoaiele care-l înconjoară. Omul este deranjat de pisicile care-l umplu de purici şi de gunoaiele pe care locuitorii celor trei scări ale Blocului 23 din cartierul Micro III le depozitează în faţa imobilului.

„Cel mai mult mă deranjează animalele. Sunt în jur de 20 de pisici, dacă veniţi să le număraţi când le cheamă să le hrănească. Am avut purici astă-vară de n-am putut intra în beci, i-am dus în casă, am dezinfectat apartamentul de mai multe ori. O altă problemă cu care nu ştiu ce să mai fac este mizeria din faţa blocului. Vine cineva la mine, mă fac de râs, nu e omenesc. Am vorbit cu administratorul, nicio măsură, cu Poliţia Locală, am sunat la Primărie, nimic. Sunt disperat, sper să mă ajutaţi dumneavoastă şi să se schimbe ceva”, a declarat Mihai Suldac, locatar al scării C.

La o primă privire, faţa acestui bloc arată exact ca un grajd de la ţară, în nici un caz nu are ceva în comun cu un municipiu bănăţean. Se pot vedea tolănite la soare pe o canapea degradată pisicile blocului, mai departe peisajul fiind întregit de o stivă de boxpaleţi, probabil necesari locatarilor din scara respectivă. Nici sacii cu peturi nu lipsesc, dar nici cârpele atârnate într-un fier pe peretele blocului. Cutiile de vopsea şi tiefel colorează şi ele atmosfera, împreună cu o umbrelă ruptă şi câteva bucăţi de plastic plus o cutie de carton.

Trecând la scara următoare, parcă se desfăşoară un concurs de expus mizerii. Apartamentul de la parter are la geam, între fereastră şi grilaj, o adevărată colecţie a unor reviste din vremuri îndepărtate, câteva cărţi şi un coş de plastic. La colţul blocului, se pot găsi aruncate recipientele din care pisicile sunt hrănite la ora mesei, una fiind asigurată chiar cu o cărămidă.
La intrarea în scară, locatarii pot verifica şi calendarul religios din anul 2010 care stă prins într-un grilaj rupt, probabil tot de la un geam de la parter.

Contactaţi pentru o soluţie, reprezentanţii Saprest ne-au transmis că în domeniul privat nu pot interveni, indiferent că este casa cuiva sau, ca în cazul de faţă, proprietatea asociaţiei de proprietari din blocul respectiv. Aceştia ar trebui să-şi păstreze singuri curăţenia, iar dacă nu reuşesc pot contacta Salprestul contra-cost, societatea fiind plătită de Primărie să adune gunoiul exclusiv de pe domeniul public.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on [VIDEO] Lipsesc găinile şi porcii! Cum a ajuns un bloc din municipiul Lugoj să arate ca la mahala

  1. Va indic un WC imputit la parcul copiilor, numai bun sa va bagati voi nasul si acolo!

  2. un lugojan de la bloc // 18 martie 2015 at 8:56 // Răspunde

    in toate cartierele se intilnesc asemenea gunoaie aruncate de unii nesimtiti,dar pentru asta e o solutie exista politie comunitara si asociati de proprietari pe care ii platim degeaba—este imposibil ca administratorul de asociatie sa nu poata afla de la cetateni cinstiti cine a aruncat gunoaiele -daca sunt amendati asa cum prevede legea nu o sa mai faca—–sa-si faca treaba politia si asociatia de proprietari,iar daca nu sa faca ei curatenie

  3. un lugojan de la bloc // 17 martie 2015 at 19:08 // Răspunde

    In toate cartierele sunt oameni nesimtiti care isi arunga gunoaiele pe linga bloc .Normal avem asociatie de proprietari si politie comunitatra pe care ii platim degeaba ,ei trebuie sa-i sanctioneze pe cei in cauza.Chiar ti-e scirba de cita mizerie e in jurul blocurilor plus ca mai vin si stapini cu cini lor si ii lasa sa-si faca nevoile unde ii apuca –oare astia nu ar trebui sa respecte si ei niste reguli si sa-si adune mizeria facuta de ciini lor ——dece trebuie sa inhalam toti putoarea —-ar fi nevoie de disciplina in oras

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE