"> [VIDEO] Fântână arteziană sub Pasarela Leucuța! Mii de litri de apă se scurg în Timiș pe banii lugojenilor – Redesteptarea

[VIDEO] Fântână arteziană sub Pasarela Leucuța! Mii de litri de apă se scurg în Timiș pe banii lugojenilor

 [VIDEO] Fântână arteziană sub Pasarela Leucuța! Mii de litri de apă se scurg în Timiș pe banii lugojenilor

Vechile conducte folosite de jumătate de secol pentru alimentarea cu apă a Lugojului se sparg pe toate părțile.

Sistemul devine tot mai greu de întreținut, iar avariile se țin lanț, fiind coșmarul zilnic al puținilor instalatori care mai lucrează la Meridian 22, doar patru în momentul de față.

Fisurile în conducte reapar în multe locuri, după ce țevile sunt cârpite.

Într-o astfel de situație este conducta magistrală de 200 mm ce traversează Timișul pe la Pasarela Leucuța.

De câteva zile apa sub presiune, care alimentează cartierul Cotu-Mic, a găurit conducta și deasupra cascadei de pe partea stângă a Timișului și se scurge în cantități mari în râu. Problemele pe acest sector al sistemului de transport al apei către populație s-au înmulțit în ultimul an, conducta suferind avarii la ambele capete ale pasarelei peste insula de pe Timiș.

“Asigurarea presiunii la abonați se face prin echipamentele de egalizare automată de la cele trei uzine ale municipiului”, a comunicat Meridian 22.

Situația este atât de gravă încât specialiștii în domeniu spun că aici, primăria care este proprietar, ar trebui urgent să dezafecteze conductele vechi și să monteze altele noi, la fel cum s-a făcut și la podul de beton, în urmă cu câțiva ani.

De mai multe săptămâni operatorul de apă-canal se chinuie să descopere o altă avarie majoră, prin care apa se scurge în subteran și afectează presiunea în cartierul Ștrand.

De probleme nu au scăpat nici noile conducte din material PVC care se tot introduc de zece ani în oraș și care au început să cedeze în tot mai multe zone ale Lugojului.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: