"> [VIDEO] Droguri de un milion de euro! Heroină de o puritate de 50%, descoperită în urma unor percheziții la Lugoj, Coșteiu și București – Redesteptarea

[VIDEO] Droguri de un milion de euro! Heroină de o puritate de 50%, descoperită în urma unor percheziții la Lugoj, Coșteiu și București

 [VIDEO] Droguri de un milion de euro! Heroină de o puritate de 50%, descoperită în urma unor percheziții la Lugoj, Coșteiu și București

Heroină în valoare de un milion de euro a fost găsită într-o fabrică părăsită din Bucureşti şi în două apartamente din Timiş, după ce procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat vineri, 20 decembrie, un număr de cinci percheziții domiciliare din Lugoj, Coșteiu și Capitală, precum și la sediul unei companii care deținea clădirea dezafectată unde erau depozitate o parte din droguri.

Potrivit oamenilor legii, ancheta procurorilor D.I.I.C.O.T. în acest caz a început pe 25 noiembrie, și sunt implicaţi patru români, acuzaţi că au cumparat drogurile, de o puritate de 50%, de la un cetățean turc.

“La data de 20.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piața neagră de 1.000.000 de euro, cinci telefoane mobile, și sumele de 1.950 de euro și 9.800 de lei. În cauză s-a reținut faptul că, gruparea infracțională formată din inculpații M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I. realiza tranzacții cu importante cantități de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, acționând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere. În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, membrii grupării au intenționat să comercializeze pe teritoriul României și a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetățean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului București și la domiciliul inculpaților M.D. și M.G.L. de pe teritoriul județului Timiș.”, au transmis DIICOT.

Pentru doi suspecți, Tribunalul București a decis să se aplice măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru ceilalți doi, arestul la domiciliu.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Dumitru Toma

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: