Ultima oră

[VIDEO] Caz şocant în centrul Lugojului! O femeie bolnavă psihic trăieşte într-o mizerie de nedescris de trei ani

Trei ani de chin, vecini şi rude disperate şi medici neputincioşi din cauza legilor sănătăţii, aşa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte poveste unei lugojence care a fost astăzi trimisă, după îndelungi solicitări, la spitalul din Jebel. Lugojeanca aflată în suferinţă trăieşte într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Ion Creangă, aflată la câţiva metri de primăria oraşului şi de centrul municipiului de pe Timiş.

Femeia de 47 de ani suferă de o boală psihică gravă, iar apartamentul în care locuieşte este de trei ani un adevărat focar de infecţie. Vecinii şi rudele lugojencei au ajuns la capătul răbdărilor şi au chemat astăzi ambulanţa şi poliţia, pentru a încerca să o ajute pe femeie şi să scape de mirosul insuportabil emanat dinspre apartamentul acesteia.

Casa femeii arată mai rău ca după un cutremur. Hainele sunt peste tot, acoperite de mucegai, iar bucătăria este plină de vase şi alte obiecte de uz casnic care emană un miros greu de descris în cuvinte. Vecina şi nepotul femeii au apelat în nenumărate rânduri la ajutorul autorităţilor, însă lugojeanca reuşea să ajungă de fiecare dată înapoi acasă, unde continua să trăiască în condiţii mizere.

„Nu-i normală, e bolnavă. A venit azi ambulanţa, pompierii, până nu am chemat nu a băgat-o nimeni în seamă. Eu i-am mai adus câte ceva de mâncare, am văzut ce e aici şi am zis ajutaţi-mă să facem ceva dacă se poate, nu putem trăi in România aşa. Două internări a avut, dar asistenţa social nu a putut face nimic. De trei ani stăm în mizeria şi în focarul ăsta”, a declarat o vecină a femeii.

De aceiaşi părere este şi nepotul lugojencei, care spune că medicii nu au făcut nimic pentru ca femeia bolnavă să poată fi tratată.

„Am făcut plângeri anul trecut, am fost la asistenţă socială, ne-au spus că procedura este destul de complicată şi că eu trebuie să sparg uşa că poliţia nu poate sparge uşa. Într-un final am reuşit, au luat-o, dus-o la spital, unde domnul doctor Cocoş mi-a spus că nu are rost să să o internăm pentru că este sănătoasă”, a povestit îngrozit nepotul femeii.

La rândul lor, medicii se apără şi spun că la Lugoj nu pot fi internaţi pacienţi, chiar şi bolnavi psihici, fără consimţământ. Aceştia, alături de poliţişti şi gardieni, au urcat-o astăzi pe pacientă într-o salvare şi au trimis-o la spitalul din Jebel.

„Pacienta a fost adusă cu ambulanţa la solicitarea asistenţei sociale. Pacienta este în evidenţa spitalului din Jebel cu o boală psihică majoră, refuză internarea în nenumărate rânduri, motiv pentru care este trimisă la Jebel în vederea internării nevoluntare, ţinând cont că este un pericol public pentru dumneaei şi pentru cei din jur”, a declarat Ionuţ Cocoş, medic primar psihiatru în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Autorităţile urmează acum să cureţe apartamentul groazei, să dezinfecteze zona şi să le redea locatarilor scării de bloc liniştea pe care au pierdut-o acum trei ani, când femeia a început să arate semnele unei boli mentale.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on [VIDEO] Caz şocant în centrul Lugojului! O femeie bolnavă psihic trăieşte într-o mizerie de nedescris de trei ani

  1. carla ionescu // 9 martie 2015 at 8:24 // Răspunde

    Nu inteleg de ce autoritatile trebuie sa curete un apartament proprietate personala, ca daca doamnefereste femeia aia moare rudele raman cu locuinta, dar de curatat??? Nu e destul ca platim salprestul care nu face nimic pe strazi, e o mizerie de nedescris, mai trebuie sa il platim sa faca si curat prin casele unora care nu pot/nu vor?

  2. Savu Virgil // 7 martie 2015 at 2:19 // Răspunde

    Pai…in urma reportajului,urmarit cu atentie si dupa cele declarate de medicul psihiatru reiese ca bolnava a fost dusa la spital in urma solicitarii facute de Asistenta Sociala Lugoj si nu de vecini sau rude. Nepotul bolnavei vorbea de o sesizare in anonimat in baza careia stim cu totii ca nu se poate face o internare.Deci fara implicarea Asistentei Sociale probabil era si acum in acel apartament.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE