Ultima oră

VIDEO! A patra spargere într-un bloc din Lugoj. „Poliţia refuză să ia amprente!”

IPJ Timiş nu a putut să ne explice concret în ce cazuri se impune o cercetare la faţa locului, însă, coincidenţă, tocmai astăzi poliţiştii lugojeni se pregăteau să meargă la faţa locului pentru cercetări

spargere boxa

MondialO familie din cartierul Stadion III, blocul 66, s-a trezit călcată de hoţi pentru a treia oară în câţiva ani. Marţi, 10 februarie, de dimineaţă când s-a dus la beci, Liliana Borchescu a sesizat că lacătul lipseşte şi odată cu el toată carnea de porc afumată agăţată pe un lemn şi cârnaţii din untură. Cu toate insistenţele, poliţiştii lugojeni nu au găsit resursele să vină la caz.

„În jurul orei 10 dimineaţa am coborât în beci unde depozitez carnea, că nu am unde să o ţin în apartament. Când am intrat, uşile erau sparte, toată carnea furată. Ne-au lăsat numai ce era cu os. Am sunat soţul. Am sunat la Poliţie. Domnul care a răspuns nu s-a prezentat. A zis că ne trimite un echipaj. După cinci minute, ne-a sunat şi ne-a spus că nu are echipaj că băieţii sunt plecaţi pe teren. Să venim noi să dăm o declaraţie. Dacă găseam un cadavru ce făceam? Până la ora asta (miercuri, ora 13), niciun poliţist nu a venit să ia amprente”, se plânge femeia.

Poliţia o dă cotită

Contactaţi pentru o explicaţie, poliţiştii nu ştiu pe unde să scoată cămaşa. IPJ Timiş nu a putut să ne explice concret în ce cazuri se impune o cercetare la faţa locului, însă, coincidenţă, tocmai astăzi poliţiştii lugojeni se pregăteau să meargă la faţa locului pentru cercetări. Întrebaţi dacă posibilele indicii (amprentele în special) nu se puteau altera după o zi, aceştia ne-au oferit şi explicaţia.

„Dosarul a fost înregistrat la Investigaţii Criminale ca furt din boxă. A fost prezentat procurorului la Parchet, îşi urmează cursul. Urmele în spaţiile închise unde nu plouă, nu ninge, nu au un termen limită când trebuie ridicate. Colegii noştri vor merge astăzi la faţa locului, aveau programat acest lucru”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.

Redeşteptarea ar putea fi incriminată?

Ar rămâne totuşi mici semne de întrebare asupra profesionalismului organelor de la Poliţa Lugoj care au preluat cazul. Dacă vor merge la faţa locului şi vor lua amprente, după mai mult de 24 de ore de la anunţarea incidentului (nu au anunţat proprietarii să izoleze zona!!!), s-ar putea să găsească chiar urmele reporterului Redeşteptarea care, însoţit de proprietară, a inspectat beciul.

Cu toată delăsarea poliţiştilor, cazul este oricum unul destul de ciudat. Hoţul sau hoţii au intrat în două beciuri aparţinând familiei şi nu au furat decât şoncul şi carnea în untură, fără să se atingă de nimic altceva, deşi în beci se mai aflau cauciucuri, o drujbă, o bormaşină şi scule pentru construcţii.
Familia Borchescu a fost prădată de hoţi şi în apartament în urmă cu patru ani. Tot persoane care apreciază bucătăria tradiţională par să fi fost autorii şi atunci.

„Au intrat pe geamul de la bucătărie atunci pe care l-au forţat cu o şurubelniţă. Noi eram plecaţi la sat pentru Crăciun şi hoţul ştia sigur că nu suntem acasă pentru toată ziua, pentru că s-au pus şi au mâncat din frigider, mi-au înşirat salata şi prăjiturile prin bucătărie, au băut şi au fumat în cameră. La sfârşit au furat aur, bijuterii şi bani. Am tăiat doi porci anul acela, ne-au furat carnea din congelator. Nu s-au atins de electronice sau de altceva de valoare”, povesteşte femeia.

În anul următor s-a spart din nou beciul şi s-a furat toată carnea şi alimentele. Încă un alt beci a mai fost spart recent unui alt locatar de la parter care a fost plecat în Italia, acestuia fiindu-i sustrase in general scule pe care le ţinea în boxă.

La niciunul dintre aceste evenimente Poliţia nu a găsit vreun vinovat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on VIDEO! A patra spargere într-un bloc din Lugoj. „Poliţia refuză să ia amprente!”

  1. in com V V Delamarina oamenii sunt bituiti de hoti .Intra noaptea in case si fura tot ce gasesc,la o batrina a intrat deja a patra oara si politia nu face mai nimic pentru ai depista—politia de -acolo are o problema

  2. saptamina trecuta si in micro 2 s-au spart doua beciuri si tot asa s-a furat alimente—-politia are o problema–nu isi fac treaba

  3. acum 3 ani am fost talharit pe o strada din lugoj am mers la politie si era un baiat tanar acolo care abea mi-a luat declaratie si a zis ca daca nu scriu ca am dat banii de buna voie nu accepta declaratia.am mers cu el la o casa vecina care avea camere de supraveghere si nu a vrut sa intre sa se uite pe camere. azi dupa 3 ani eu stiu cine m-a talharit si politia nu stie nici azi.cazul se poate verifica a fost si in presa. deci cel mai bine e sa iti faci dreptate singur nu sa te poarte nenorocitii pe drumuri. de furturi agricole nu vorbim pentru ca,chebici ia branza de la ciobanii care distrug culturile…e trist pentru ca sunt platiti de noi cetatenii.

  4. Am avut si eu de mai multe ori probleme si le am cerut ajutorul dar nu au miscat un deget.Pacat ca ne ostenim,prinde hotul si predal.

  5. STANCIU ECATERINA // 11 februarie 2015 at 18:27 // Răspunde

    Pestele de la cap se impute .Nu au nici un interes .Nu au ramas ei fara carne .ii doare la pedala de noi oameni simpli .Dar sint platiti din bani nostri .(taxe si impozite)

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE