- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Victorie pentru istorie! CSM Lugoj învinge Știința Bacău cu 3-2, după un nou meci maraton

Mondial [1]Senzațional este cuvântul care descrie cel mai bine ceea ce s-a întâmplat la sfârșit de săptămână în Sala ”I.K. Ghermănescu”: meci senzațional, public senzațional, atmosferă de senzație, rezultat senzațional.

CSM Lugoj a reușit în premieră, în istoria de peste 30 de ani a echipei, să treacă de una din forțele campionatului, Știința Bacău, echipă pe care nu o mai învinsese niciodată. A fost aproape în câteva rânduri, când a cedat cu 2-3 acasă, dar Bacău rămânea o bornă neatinsă, după ce, pe rând, echipe precum Iași, Constanța, Galați, Piatra Neamț, Dinamo, Alba Blaj au cedat în fața lugojencelor. Totul până sâmbătă, când CSM Lugoj a reușit un meci de poveste, lung și frumos cât o mie și una de nopți ale Sheherezadei, cu răsturnări de rezultat, schimbări de maestru ale româno-sârbului Luka, evoluții consistente ale junioarei Daiana Roman și o sală în picioare la final.

Debutul jocului nu a fost favorabil lugojencelor, Știința Bacău desprinzându-se încet, dar sigur, în câștigtoare după o serie de erori repetate în tabăra gazdelor. Diferența a final a fost consistentă, 25-17, asta și pentru că Bacăul a făcut prima eroare neforțată la punctl opt din setul secund. Un set de infarct, cu Știința la conducere până spre final, revenire a Ionelei Canea și compania la 23-23, minge de set pentru Lugoj, apoi pentru Bacău, pentru ca în prelungiri, 30-28, să se impună bănățencele.

O gură imensă de oxigen și ceva speranțe că se poate realiza ceva, în fața unui Bacău care a evoluat mult mai bine decât în ciudata deplsare de la Piatra Neamț, unde a pierdut 3-0, spre suprinderea întregului campionat. Poate de aceea echipa lui Florin Grapă nu a mai vrut să calce strâmb și la Lugoj și a accelerat în setul 3, câștigat cu 25-19 în 27 de minute.

Sclipirea lui Valerijan Luka s-a petrecut în pauza dintre seturi, atunci când a mutat în sextetul de bază: Canea în locul lui Warren ca universal, iar Daiana Roman pe centru, în poziția Ionelei Canea. Ce a urmat a părut simplu, CSM Lugoj dominând următoarele seturi, pe care le-a controlat aproape tot timpul. Bacăul a sperat în parțialul 4 la punctul 20, când a fost egalitate, însă gazdele au turat motoarele și profitând de evoluția remarcabil de curajoasă a junioarei Daiana Roman a câștigat cu 25-22. Decisivul a fost scurt: serviciu, blocaj, atac = 15-6 pentru CSM Lugoj. O victorie ce adaugă alte două puncte în clasament Lugojului, care strânge 26, astfel că lupta pentru locul 6 este maxim de strânsă. Ultimul loc al play-off-ului poate fi ocupat de patru echipe: Lugoj, Iași, Tg. Mureș și Piatra Neamț.

CSM Lugoj se deplasează miercuri, 8 martie, la Tg. Mureș, pentru meciul cu Medicina, urmând ca vineri, 10 martie, de la 18,30, să evolueze în fața propriilor suporteri cu CSU Galați.

Foto: Alexandru Baranyai