Ultima oră

Viceprimarul Cristian Galescu: Primăria nu este vinovatul de serviciu pentru întârzierile de la bazin!

MondialDeschiderea bazinului acoperit a devenit un subiect de veșnică așteptare și speranță, chiar dacă a și fost inaugurat, de ochii lumii, în urmă cu doi ani.

Situația devine la fel de absurdă ca și construcția pasarelei de nivel de pe str. Buziașului, la care lucrările au fost tărăgănate 17 ani.

Pentru a afla care a fost, de fapt, cauza nesfârșitului șir de întârzieri și amânări ale unui obiectiv declarat ”gata în proporție de 90%”, ne-am adresat viceprimarului Cristian Galescu.

”Din aprilie 2018 am preluat acest obiectiv de investiții. Contractul firmei Microroyal cu Primăria a expirat în anul 2015. Noi am făcut notificări pentru a ne prelua obiectivul, inclusiv unele bunuri care erau în gestiunea sau custodia Microroyal. Este vorba despre o centrală de aerare și unitatea de dezumidificare. Nu am primit de la ei nici un răspuns. Astfel, am fost nevoiți să-i acționam în judecată pentru recuperarea bunurilor noastre. În aprilie 2018 am primit o hotărâre definitivă a instanțelor de judecată și am făcut o nouă adresă celor de la Microroyal, inclusiv firmei care se ocupă de insolvența dânșilor. Din nou, nu am primit nici un răspuns, ci doar din partea firmei care se ocupă cu insolvența”, a declarat Galescu pentru ”Redeșteptarea”.

Intră în scenă executorul judecătoresc

În acest stadiu, Primăria a contactat un executor judecătoresc pentru recuperarea bunurilor.

”Neprimind răspuns nici acesta și urmând procedurile legale, am somat Microroyal și – din nou, fără răspuns! În cele din urmă ne-am deplasat cu Poliția la sediul Microroyal și era închis, inclusiv la bazin și nu am găsit bunurile care trebuiau recuperate în patrimoniul Primăriei municipiului Lugoj. Constatând aceste lucruri și totala lipsă de colaborare a Microroyal la toate demersurile noastre, am decis să reziliem contractul cu dânșii. I-am notificat ca, în termen de 30 de zile, să ne predea obiectivul de investiții. Din nou, nici un răspuns oficial. După cele 30 de zile, am contactat firma care se ocupă de insolvența dânșilor. Ne-am deplasat din nou la obiectivul de investiții bazin acoperit, de data aceasta împreună cu reprezentanți de la firma de insolvență, cu proiectantul și dirigintele de șantier, dar fără constructor, care a refuzat orice participare”, arată viceprimarul Lugojului.

La 1 noiembrie, s-a întocmit un proces verbal cu stadiul de fapt al lucrării.

”În momentul de față, proiectantul întocmește o expertiză a ceea ce a constatat la fața locului, dacă tot ce este acolo e conform proiectului, urmând ca, după expertiza finală, să scoatem restul de lucrare rămas la licitație. Obiectivul e undeva la 90% finalizat și, cu siguranță, cu o colaborare din partea constructorului era deja gata. Noi, Primăria municipiului Lugoj, am avut toată bunăvoința, am pus la dispoziție toate fondurile și am făcut toți pașii legali, care au ținut de noi, ca instituție”, punctează Galescu. 

Viceprimarul este conștient că, în ochii opiniei publice, Primăria este ”de vină”, dar ”nu poți trece peste contractul încheiat cu o firmă constructoare care nu răspunde la solicitări. Noi ne-am făcut partea, dar nu poți trece peste partea legală, care are proceduri și termene precise”.

Ideal ar fi ca expertiza să fie gata în ianuarie – februarie 2019. ”Imediat ce vom avea expertiza, scoatem la licitație restul”, adaugă viceprimarul.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE