"> ”Vicele” Galescu, supervizor vigilent al lucrărilor de asfaltare – Redesteptarea

”Vicele” Galescu, supervizor vigilent al lucrărilor de asfaltare

 ”Vicele” Galescu, supervizor vigilent al lucrărilor de asfaltare

Viceprimarul Cristian Gales­cu a devenit foarte activ în su­pervizarea lu­cră­rilor de as­faltare din oraș.

”Am fost să verificăm cum stau lu­cră­rile pe străzile General Dra­galina, Ko­lo­man Wa­llisch – unde s-au făcut plom­bările pe ca­ro­sabil, pe Ni­colae Iorga – unde se lu­crează la trotuarele de pe ambele părți, pe Ceferiștilor și Dobrogeanu Gherea – pen­tru a vedea stadiul lu­cră­rilor la ridicarea gurilor de canal, respectiv la lucrarea de as­fal­tare a celuilalt tron­son de stradă, și pe Gro­ză­vescu, unde s-au făcut bran­șa­men­te”, ne-a declarat vice­­primarul Ga­les­cu, pe care l-am întâlnit pe marți pe veșnic amânata stradă Mihai Eminescu.

Aici, lucrările de cârpire a carosabilului au început, în sfârșit. S-au pus nu mai puțin de 17 plombe, de la in­ter­secția cu Bucegi până la ieșirea pe splai, dar locuitorii din zonă nu sunt mulțumiți de calitatea lucrărilor.

Viceprimarul nu con­tes­tă realitatea din teren. Ga­lescu spune că plombările sunt o soluție provizorie, în condițiile în care Eminescu (despre care am publicat nenumărate semnale din iarnă și până acum) nu a fost cuprinsă în lotul actual de as­faltări și amenajări stra­dale.

Vicele admite că ”E­minescu are probleme, nu este o stradă grozavă, ea va trebui asfaltată complet în viitor. O vom cuprinde cu sigu­ranță, pe viitor, în pro­gra­mul de asfaltare. E o lu­crare făcută oarecum pro­vizoriu, nu am avut proiect pe ea. O avem în vizor pentru proiectare și asfaltare de la un capăt la altul”.

Tot în legătură cu Emi­nes­cu, viceprimarul pre­cizează că se lucrează ma­nual la ridicarea gei­ge­relor, pentru că nu se poate decapa cu freza. Se lucrează deci manual, se ridică și se toarnă asfalt.

O altă nemulțumire este zona intersecțiilor Gherea cu Cernei, respectiv Gherea cu Grozăvescu, unde sunt nece­sare finisaje.

Acuzat de pri­mar că nu e prezent la pro­gram, vicele dorește să demonstreze cu orice preț contrariul: ”Am ru­gat lucră­to­rii să nu înceapă tur­narea asfaltului până nu sunt și eu prezent, pentru că așa crește și nivelul de res­ponsabilitate. Mergem mai departe în Cotu Mic, unde se lucrează pe str. Norbert Pon­gracz, la be­to­narea rigolelor laterale”.

Cât despre strada Mag­noliei, aceasta este in­­ter­­­venția Meridianului, le­gată de o problemă la re­­țeaua de canalizare. Aici, ca­­nali­zarea s-a surpat, pro­iec­­tarea tre­buie refăcută pentru în­treaga stradă și apoi inclusă pentru execuție. Sur­parea s-a făcut pe țeava veche, în mai multe locuri, iar con­duc­ta trebuie înlocuită integral.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: