- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Veveriţe, sarmale, joc şi voie bună la Festivalul de la Buziaş

Mondial [1]Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş şi Primăria Oraşului Buziaş va organiza la începutul lunii iulie cea de a doua ediţie a Festivalului „Zilele veveriţelor”, manifestare în cadrul căruia urmează să se desfăşoare tradiţionalul concurs gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”.

„Avem nevoie de evenimente prin care să atragem turişti şi aşa cum în urmă cu şapte ani, am lansat Festivalul Papricaşului, care este un eveniment de succes la nivel judeţean, am spus că pentru fiecare anotimp, Buziaşul are nevoie de câte o astfel de manifestare. Am ales Festivalul Zilele Veveriţelor, ţinând cont şi de faptul că Buziaşul a fost cunoscut  prin veveriţele care altădată erau într-un număr mare. Gândim că poate cu surse de finanţare, venite atât din partea asociaţiei de dezvoltare, cât şi prin sponsorizări, reuşim să repopulăm parcul din Buziaş cu mai multe familii de veveriţe”, declară Sorin Munteanu,  actual primar şi fost director al Staţiunii Buziaş.

Parcul Central din cunoscuta staţiune va prinde viaţă prin programele susţinute de îndrăgiţi solişti de muzică populară dar şi trupe rock sau artişti preferaţi de publicul tânăr.

Cei mici vor putea să se bucure de toboganele şi jocurile din miniparcul de distracţii ce va fi amenajat de organizatori.