- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Verdict amânat! Salprestul poate scăpa de faliment la primăvară

Mondial [1]Sentință amânată în cazul societății de salubritate ”Salprest”, aflată în insolvență. Soarta acesteia se va decide la primăvară, anunță primarul Francisc Boldea.

”În mod normal, așa cum s-a anunțat, la 22 noiembrie trebuia dat verdictul în legătură cu soarta acestei societăți, aflată în insolvență. Termenul s-a prelungit însă până la primăvară. Așadar, verdictul s-a amânat pe luna martie anului viitor”, precizează edilul șef.

Până atunci, s-au adus 50 de tone de sare, 50 de tone de nisip și 10 tone clorură de magneziu, pentru deszăpezire. A fost stabilit și programul de lucru de opt ore, între 6 și 10 dimineața și 16 – 20 seara, cu posibilitatea de prelungire în caz de nevoie.

Din efectivul aprobat de 51 de angajați, în urma plecărilor, la ora actuală mai sunt 47.

Tarifele practicate de firmă sunt stabilite prin licitație, conform legii și ca atare Primăria nu se poate opune acelor tarife stabilite în urma unei licitații, la care ”Salprestul” a participat, pentru salubrizarea orașului.

”Problema unei firme aflată în insolvență este că orice cheltuială trebuie aprobată de firma care supraveghează insolvența. Pentru toate aceste activități, Salprest nu mai este independentă. Ca atare, colaborarea cu Consiliul este mai grea, pentru că orice bani pe care îi plătim noi lor, îi ia banca. Tot acest proces va continua până în martie, când se va da un verdict”, arată Boldea.

Deși primarul spune că ”sperăm ca verdictul să fie unul favorabil Salprestului”, până una-alta, în ședință de consiliu au fost transferate de la ”Salprest” către Serviciul de Spații Verzi al municipalității câteva utilaje de cosit cumpărate cu banii Primăriei.