Ultima oră

Vasile Stoica pleacă la Strasbourg în căutarea unei Europe fără bariere

Recordmentul Vasile Stoica va pleca, la sfârşitul acestei luni, într-un nou maraton în căruciorul cu rotile, destinaţia fiind de această dată Parlamentul European de la Strasbourg.

Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj, Vasile Stoica îşi propune să fie mesagerul persoanelor cu handicap şi să transmită dorinţa acestora de a avea mai multă accesibilitate în toate aspectele vieţii cotidiene.

Maratonul are caracter internaţional, deoarece în proiect sunt implicate mai multe organizaţii, pe parcursul călătoriei urmând să fie încheiate parteneriate de colaborare cu cel puţin şase cluburi sportive din afara graniţelor României.

Echipat cu voinţă, forţă a braţelor şi sloganul ”Europa fără bariere”, lugojeanul va parcurge în cărucior rulant aproximativ 1.650 km.

Grupul ţintă al noului turneu este reprezentat de persoanele cu handicap din Europa, în special cele pe care le va întâlni pe traseul ţărilor parcurse: România, Serbia, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Franţa.

Prin acest eveniment, Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic ”Maraton 93” Lugoj, în frunte cu maratonistul Vasile Stoica, doreşte să schimbe mentalitatea oamenilor legat de persoanele cu dizabilităţi, să aducă în atenţia opiniei publice integrarea în societate a persoanelor cu handicap şi să lupte pentru accesibilizarea spaţiului urban şi al instituţiilor publice.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

8 Comentarii on Vasile Stoica pleacă la Strasbourg în căutarea unei Europe fără bariere

 1. Se pare ca site-ul dumneavoastra nu suporta diacriticile, pacat, tot ce am scris arata agramat. Barem incercati sa corectati si sa avertizati lumea ca nu suportati scrisul corect !

 2. stimate domnule stoica ,fa dovada ca mergi cei 1650 de km singur singurel ,cum te descurci ,cand trebuie sa repari caruciorul ,cand trebuie sa mergi la masa ,sau la baie ,e foarte greu in situatia dumitale ,daca nu imposibil,nu e nici o rusine sa recunosti ca esti ajutat si de alta persoana sau persoane ,sanatate si drum bun

 3. tot respectul pt persoanele cu handicap care vor sa munceasca dupa posibilitatile lor ,sa fie ajutate cu medicamente tratament ,dar in cazul lui VASILE STOICA e ceva ne clar ,ESTE IMPOSIBIL IN SITUATIA LUI SA MEARAGA ASEMENA DISTANTA SINGUR SINGUREL ,CE FACE CAND ARE NEVOIE SA MEARGA LA MASA ,LA BAIE ,SA REPARE CARUCIARUL ,SINGUR NU POATE ,EU CRED CA MERGE AJUTAT CU UN MICROBUZ PLECAT 5 PANA LA 8 KM IN AFARA ORASULUI SI DE ACOLO ESTE LUAT CU MASINA ,COBOARA IN DIFERITE ORASE SI FACE POZE CICA A AJUNS DAR NU A AJUNS SINGUR ,sa fie sanatos sa ajunga cu bine dar nu mai incercati sa ne pacaliti ca merge singur ca nu cred merge insotit ar trebui sa prezentati si pe cei care il insotesc .

  • Asa este +1 !

   • Daca doriti sa va convingeti ca ceea ce fac eu din 1993 incoace si credeti ca nu e real va rog sa veniti cu mine si sa ma insotiticu masina sau orice mijloc de transport dar eu voi merge in fotoliu rulant. As vrea ca toti cei care nu cred, sa vina si sa vada! In primul rad eu vreau sa imi demonstrez mie ca pot…. Sanatate si sa traim intr-o lume fara negativism!

  • Îmi pare rău că nu crezi, eu am fost coleg cu Vasile în generală și îți pot spune că tot ce a făcut și face, o face prin forța și dorința lui să-și demonstreze întâi lui și după aia altora, nu este ajutat cum crezi tu, este o persoană foarte abițioasă.
   P.S. dacă nu crezi de ce nu îl însoțești barem câțiva zeci de kilometri ca să vezi dacă faci față :))
   Sunt mândru că l-am cunoscut și mă bucur pentru performanțele realizate de el. Mi-am dorit să pot face și eu ceeace face el, dar nu am curajul și voința lui. Felicitări Vasi și îți doresc un drum bun fără evenimente. Baftă !

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE