- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Vânătorii lugojeni participă la Timişoara la cel mai mare festival din România

Mondial [1]

 

festival vanatoatePoligonul ”Diana” de la Pădurea Verde din Timişoara va găzdui duminică, 1 iulie, de la orele 8.30, ”Festivalul Vânătorilor Timişoreni”, un eveniment de mare amploare, de fapt singurul festival al vânătorilor desfăşurat în România. La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 3000 de participanţi

festival vanatoatePoligonul ”Diana” de la Pădurea Verde din Timişoara va găzdui duminică, 1 iulie, de la orele 8.30, ”Festivalul Vânătorilor Timişoreni”, un eveniment de mare amploare, de fapt singurul festival al vânătorilor desfăşurat în România. La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 3000 de participanţi, expozanţi şi vizitatori. Festivalul, ajuns la cea de-a III-a ediţie, este organizat de Clubul de Vântătoare Timişoara.

Din partea clubului Clubului Lugoj vor participa ca expozanţi reprezentanţii grupelor Buziaş şi Paniova, dar sunt aşteptate sute vizitatori şi din oraşul de pe Timiş.

În cadrul festivalului va exista un concurs de ceaune pe trei secţiuni: vânat, peşte şi alte preparate, se alege cel mai bun din cele 40-50 de ceaune şi se premiază. De asemenea, vor mai fi premiate şi cel mai frumos stand, cel mai frumos trofeu de căprior, cerb, cerb lopătar sau mistreţ prezentate în festival.

Vor avea mai avea loc concursuri de prezentare a câinilor de vânătoare, de tir, la care vor participa vânătorii din grupe, un concurs de tir pentru femei şi unul pentru copii până la 10 ani.

De la orele 11 va începe un program artistic, la care vor participa formaţii de dansuri şi muzică populară maghiară şi română. ”Ne aşteptăm ca anul acesta să participe ca exponatori şi ca vizitatori aproximativ 3.000 de persoane, ţinând cont că la prima ediţie au venit 2.000 şi noi ne asteptam la 300-400, iar anul trecut au venit peste 2.800”, a declarat Traian Oprea, preşedintele Clubului Timişoara.