Ultima oră

Utilaje de construcţii de bază pentru orice şantier

Mondial

Un nou şantier înseamnă un întreg proiect de construcţie, de la gropile pentru fundaţie şi până la finisaje. Mai mult de o jumătate din etapele de lucru necesită utilaje de construcţii masive, profesionale, specializate.

Dacă tocmai ai contractat un proiect şi trebuie să dai în lucru un şantier întreg sau doreşti să dezvolţi proiecte în această zonă, atunci eşti în locul potrivit. Vei descoperi ce utilaje de construcţii sunt necesare pentru un şantier, cât înseamnă cheltuielile tale şi cum poţi calcula profitul. Să începem.

Excavatoarele

Utilaje esenţiale pentru industria construcţiilor, excavatoarele au rolul de a… săpa. Însă, ele sunt apreciate şi pentru utilizarea la demolări, ridicări de materiale grele, tăieri de copaci, mutări de lemne şi strămutări de cursuri ale apelor.

Cum recunoşti un excavator? Are o cabină în care se află specialistul care îl manevrează şi un braţ lung care se termină într-un spaţiu de depozitare. Poţi achiziţiona un excavator cu roţi sau pe sistem de şenile. Atât cabina, cât şi braţul se pot roti la 360 de grade.

Încărcătoare

Utilajele de construcţie ce poartă numele de încărcătoare sunt folosite ca să mute şi susţină obiecte grele în tractoare sau alte maşini. Le poţi folosi ca să sapi în pământ sau nisip, să muţi materiale sau să aduni depozite apărute în urma demolării.

Cum recunoşti un încărcător? Implică un mecanism complet cu roată şi spaţiu de transport al materialelor. Poate funcţiona pe roţi sau şenile. Le preferă mai ales constructorii care au de refăcut terenuri pe care se află deja construcţii sau cele din zone inegale, deluroase.

Macarale

Clasicele macarale sunt prezente pe orice şantier care implică viitoare construcţii impunătoare, cu etaj. Acesta este şi scopul lor – să ajute la ridicarea structurilor înalte.

Cum recunoşti o macara? Arată ca un turn cu un braţ în plus. Cel vertical foloseşte la suport, în timp ce braţul paralel cu pământul ajută la manevrare. La bază, macaraua are şi o cabină. Este ideală pentru ridicări de orice de materiale, atâta timp cât au o prindere impecabilă, susţinută.

Generatoare de curent

Cum altfel poate funcţiona un şantier, dacă nu cu o sursă proprie de curent? Generatoarele sunt utilaje de construcţie dedicate lucrărilor în zone unde racordarea la o sursă de curent este dificilă sau imposibilă, dar şi pentru proiectele în care lucrul implică un consum mare de energie.

Cum recunoşti un generator? Practic, vorbim despre o cabină cu o înălţime maximă de un metru, care vibrează şi, uneori, emit zgomot. Acesta va fi acoperit de sunetul emanat de utilajele de construcţii şi este o sursă de bază de energie electrică.

Buldoexcavatoare

Folosite în mod special pentru demolări şi mutări de materiale, buldoexacavatoarele au funcţii duble şi se potrivesc atât lucrărilor ce implică structuri înalte, cât şi celor de dimensiuni mici.

Cum recunoşti un excavator? Vine dotat cu o cabină cu posibilitate de rotire la 360 de grade, braţul înalt cu zona de depozitare, dar şi un suport la nivelul pământului de dimensiuni mai mari, ce poate fi ridicat.

Utilaje de construcţii pentru şantierul tău

Poţi găsi o bună parte din aceste utilaje de construcţii la furnizorul UtilajePro, acolo unde se regăsesc peste 10 produse, piese de schimb şi accesorii pentru proiectele din industrie. Acestea sunt necesare pentru majoritatea lucrărilor şi utile pe termen lung.

Investiţia în astfel de utilaje este una eficientă, mulţumită ofertelor de preţuri şi calităţii produselor şi componentelor lor. Atlfel spus, dacă vrei să începi un şantier poţi să găseşti cu uşurinţă utilaje de construcţie performante.

Etapa următoare? Alegerea oamenilor din echipă şi organizarea calendarului de lucru.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE