Ultima oră

UPDATE Percheziţii la Universitatea de Medicină! Conferențiar acuzat că lua șpagă de la studenți cu SRI-ul pe urmele lui

PROFESOR2Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au descins în această dimineaţă la sediul Universităţii de Medicină II, de lângă spitalul CFR. Potrivit surselor „Redeşteptarea", vizat de anchetă este Daniel Petru Cioca (foto) conferenţiar la Disciplina Biologie Celulară şi Moleculară. Cioca are mai multe lucrări publicate, iar mai mulţi studenţi susţin că profesorul este cunoscut ca „vânzător" de examene, în special către studenţii străini.

Mondial

PROFESOR2UPDATE – ora 19.06 – Procurorii au decis să-l rețină pe profesorul Daniel Petru Cioca, pentru 24 de ore. Mâine va apărea în fața judecătorilor care vor decide dacă va fi arestat pentru 29 de zile.

UPDATE În dosarul de corupție de la Universitatea de Medicină mai sunt implicate și alte persoane. Medicul de familie Costel Zaharia și Mihaela Stepan, directorul economic al universității. Primul ar fi intervenit pentru două studente care au susținut examenul cu profesorul Daniel Cioca, iar directoarea a rezolvat examenul chiar pentru fiica sa.

 UPDATE Surse din rândul anchetatorilor au declarat că profesorul Daniel Cioca a fost monitorizat mai mult timp de ofițerii Serviciului Român de Informații, specialiștii SRI adunând date care probează opt acte materiale de luare de mită. 

UPDATE Anchetatorii i-au percheziţionat profesorului biroul şi maşina, în timpul precheziţiilor profesorul declarând că denunţul făcut pe numele său nu este real. Conferenţiarul a spus că totul este o înscenare. Surse judiciare susţin, însă, că există indicii care arată că Daniel Cioca a comis mai multe acte de corupţie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au descins în această dimineaţă la sediul Universităţii de Medicină II, de lângă spitalul CFR. Potrivit surselor „Redeşteptarea”, vizat de anchetă este Daniel Petru Cioca (foto) conferenţiar la Disciplina Biologie Celulară şi Moleculară. Cioca are mai multe lucrări publicate, iar mai mulţi studenţi susţin că profesorul este cunoscut ca „vânzător” de examene, în special către studenţii străini. Potrivit, însă, procurorilor, în sarcina profesorului sunt reţinute mai multe acte materiale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş fac percheziţii la Universitatea de Medicină din Timişoara. Potrivit primelor surse, vizat ar fi conferenţiarul Daniel Petru Cioca, suspectat de fapte de corupţie. Procurorii nu au oferit mai multe detalii.

Sub protecţia anonimatului, un student al conferenţiarului Cioca a acceptat să-i facă acestuia profilul. „Este foarte exigent. Cere prezenţa obligatorie la curs, iar ca să treci trebuie să ştii toate subiectele. Când se enervează îi pică pe mulţi. Ne-a obligat să îi cumpărăm cartea lui de lucrări practice care costă 40 de lei. Eu am vrut să o iau împreună cu prietenul meu, dar nu ne-a lăsat. A trebuit să ne cumpărăm amândoi. Oricum, dacă înveţi şi ştii foarte bine te trece”, a declarat un student de la Medicină.

„Lua mai mult de la greci”

Studentul timişorean a mai declarat că Daniel Cioca obişnuia să fie foarte exigent cu studenţii care învăţau, dar nu plăteau şi foarte blând cu studenţii care îşi plăteau examenele. „Ştiu un coleg care a ajuns prin altcineva la el. Cei care nu plăteau examenele, dacă din trei subiecte ştiau doar două, erau picaţi. Restul treceau foarte uşor. Examenul era oral, ei ştiau ce subiecte trebuie să înveţe şi orice le pica, spuneau subiectele respective. Evident, luau note foarte mari. Lua şi de la studenţii români, dar mai mult lua de la greci. Oricum nu este el peştele cel mare”, a mai declarat studentul care nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea.

PROFESOR1

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE