- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Unul dintre fugarii din penitenciarul din Timiș a fost capturat

Mondial [1]Iulko Zoltan, unul dintre fugarii de ieri de la secția Buziaș a Penitenciarului Timișoara, închis șapte ani pentru omor, a fost prins astăzi de către oamenii legi pe raza localității Vermeș.

Acesta, împreună cu Gavril Bogdan, ce ispășea o pedeapsă de un an și opt luni pentru furt, ambii fiind în regim semi-deschis, au reușit să ajungă nedetectați într-un timp foarte scurt în județul Caraș-Severin.

Aici, polițiștii din Bocșa au observat doi bărbați, ce corespundeau descrierilor celor doi pușcăriași, carte se deplasau în apropierea pădurii de lângă Vermeș.

În momentul în care evadații au văzut forțele de ordine au luat-o la fugă, iar Iulko Zoltan a fost capturat imediat, în timp ce Gavril Bogdan a reușit să scape de polițiști în pădurea din apropierea Vermeșului.

Iulko Zoltan, de 36 de ani, a fost condamnat în 2012, după ce la Lugoj, împreună cu un complice, a bătut un bărbat până l-a omorât.

El executase aproximativ patru ani de închisoare în momentul în care a evadat împreună cu Bogdan Gavril, de 25 de ani.

Iulko Zoltan urmează să fie adus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, unde va fi audiat, şi riscă o pedeapsă suplimentară cuprinsă între şase luni şi doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.