- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Un titlu de campion naţional şi unul de vicecampion pentru judo-ul lugojean

Mondial [1]Judokanii aparţinând Clubului Sportiv Şcolar Lugoj au reuşit să-şi adauge în palmares două performanţe importante, obţinute la finala Campionatului Naţional pentru nivelul de vârstă  sub15 (U15).

Competiţia, care a adunat pe tatami cei mai buni sportivi din ţară, atât de la cluburile  şcolare, cât şi de la cele private, s-a desfăşurat sâmbătă, 14 mai, la Sala Polivalentă din Drobeta Turnu-Severin.

Întrecerile pentru medalii au fost extrem de disputate, fiind înscrişi până la 20 de judokani la o categorie de greutate.

Lotul lugojean, pregătit de profesoarele Andreea Olteanu şi Cristina Toth, a fost format din sportivii Iona Dzitac, Flavius Lungu, Alin Popovici şi Mario Nicolcea.

Rezultatul cel mai bun a fost reuşit de judokanul Ioan Dzitac, care s-a impus în faţa a patru adversari, la categoria 34 kg, cucerind titlu de campion naţional.

Podiumul a fost completat în cadrul aceleaşi categorii, tot de un lugojean.

Este vorba despre Flaviu Lungu, care s-a clasat pe locul II.

Lugojenii au fost foarte aproape să ia şi medalia de bronz, după ce Alin Popovici s-a calificat, în lupta pentru locurile 3-5, în limitele categoriei 42 kg, cedând însă la puncte.

“A fost o competiţie de un nivel înalt, cu o participare numeroasă. Noi ne-am atins obiectivul şi am reuşit să ne clasăm pe podium, ceea ce ne situează printre cluburile puternice din ţară. Pregătirea de la antrenamente demonstrează că avem şi putem forma sportivi valoroşi”, a spus Andreea Olteanu.

Medaliile cucerite la această finală, se alătură performanţelor reuşite luna trecută la finala de la U 14, de Dzitac şi Lungu care s-au clasat pe aceleaşi două poziţii (în aceeaşi ordine).