Ultima oră

Un profesor de la Facultatea de Drept din Timișoara îi face praf pe „incompetentul” Iohannis și „arogantul” Ponta, dar îl preferă pe „golanul” Ponta

Avocatul Cristian Clipa, conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a postat pe pagina sa de Facebook, după confruntările televizate dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, un mesaj în care îi critică pe cei doi candidați pentru funcția de președinte, preferându-l totuși pe „golanul” Ponta.

Cristian Clipa, conferențial universitar și avocat, prodecan al Baroului Timiș Foto pressalert.ro

MondialCunoscut în mediul universitar din Timișoara pentru exigența sa, conferențiarul Cristian Clipa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care analizează prestația celor doi candidați la cea mai înaltă funcție în stat, în cadrul dezbaterilor televizate pe care cei doi le-au avut. „Prima rundă mi-a oferit imaginea unei „confruntări” (ghilimelele nu sunt întâmplătoare) între un incompetent şi un tip agresiv şi lipsit de delicateţe”, a scris Cristian Clipa pe pagina sa de Facebook.

Cristian Clipa subliniază că „incompetentul” este Klaus Iohannis, care s-a prezentat mai rău decât un student prezentat la examen „la marea plezneală”. „D-le. Johannis, dacă habar nu ai de politica externă pe care ar trebui să o aibă România, dacă nu înţelegi nimic din sistemul instituţional al statului al cărui şef vrei să devii, dacă nu pricepi nimic din mecanismele funcţionale ale Uniunii Europene şi, cu toate acestea, vrei să te faci Preşedinte al României, înseamnă fie că eşti un mare naiv (ca să nu folosesc un adjectiv mai dur), fie că eşti un mare aventurier. Iar aventurierii sunt periculoşi în funcţii de o asemenea anvergură, precum cea de Preşedinte al României”, a arătat Cristian Clipa.

Nici Victor Ponta nu a scăpat de criticile profesorului timișorean, comportamentul candidatul PSD, fiind considerat de o aroganță care „stă în gât”. „În privinţa d-lui. V. Ponta, lucrurile nu sunt cu mult mai puţin grave. E mai priceput decât Johannis în ale politicii, dar manifestă un soi de aroganţă care – mărturisesc – îmi stă în gât. Apoi, e foarte clar că nici dl. Ponta nu a spus nimic despre perspectivele europene ale României în următorii cinci ani, omiţând – într-o manieră deliberată şi, pentru mine, de neînţeles – să facă vorbire despre teme precum Schengen sau aderarea României la spaţiul monedei unice europene. M-aţi dezamăgit, d-le. Ponta pentru mai toate aceste motive”, a subliniat Cristian Clipa.

Chiar dacă și-a exprimat opiniile vizavi de cei doi candidați și dubiul cu privire la alegerea viitorului președinte, Cristian Clipa a spus că nu poate vota  „un om în al cărui CV stă amenajarea a două pieţe şi trei străzi din Sibiu”, România fiind totuși a șaptea țară din Uniunea Europeană. În aceste condiții, Clipa îl consideră mai potrivit pentru funcția de președinte pe Victor Ponta, care „a trecut prin numeroase funcţii ministeriale, a fost şi mai este deputat, are exerciţiul funcţiilor de demnitate publică, înţelege sistemul instituţional naţional şi european, are conştiinţa poziţiei geografice a României şi înţelege că Federaţia Rusă nu e la Polul Sud, iar China nu poate fi ignorată la momentul istoric actual”.

„Aroganţa lui Ponta e un lucru care mă pune pe gânduri. La fel şi „camarila” din spatele său (la fel de scârboasă ca şi aceea a lui Johannis, care a moştenit-o de la dl. Preşedinte în funcţie Traian Băsescu). Cu toate acestea, prefer arogantul, incompetentului. Căci „golanul” Ponta mi se pare mai capabil în a gestiona multe din problemele de mai sus, în faţa cărora Johannis s-ar bâlbâi sau ar aborda atitudinea – de imbecil – pe care fostul Preşedinte al Statelor Unite, G. Bush Jr., a avut-o atunci când a aflat că turnurile gemene din New York se prăbuşeau. S-a apucat aiuritul să citească poveşti copiilor dintr-o grădiniţă”, și-a încheiat Cristian Clipa mesajul de rețeaua de socializare.

Reacțiile pro și contra acestei opinii nu au întârziat să apară, avocați cu experiență, colegi specializați în Drept ai lui Cristian Clipa intrând în dezbaterea de pe rețeaua de socializare. Textul integral al lui Cristian Clipa, dar și comentariile pe care le-a iscat le puteți urmări AICI.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Un profesor de la Facultatea de Drept din Timișoara îi face praf pe „incompetentul” Iohannis și „arogantul” Ponta, dar îl preferă pe „golanul” Ponta

  1. Clipa crescut si indoctrinat de regimul comunist este atras de cei de teapa lui,timpul a demonstrat ca nu a avut dreptate,nu are viziune nu intelege,nu percepe realitatea>Iar cand nu percepe realitatea apeleaza la relatii. Ma intreb daca si in procesele castigate apeleaza la aceleasi metode,profitand de relatiile de prietenie cu anumiti judecatori!

  2. simona croitoriu // 18 noiembrie 2014 at 12:03 // Răspunde

    Cristian Clipa imi este coleg si prieten, un profesionist desavarsit, desi nu subscriu la opinia sa. Printre drepturile fundamentale se numara si cel care ne permite exprimarea libera. Desi sunt partizan al dreptei, lucru bines stiut de cei care ma cunosc, cred ca daca stanga romaneasca (ca pol necesar politic pentru un echilibru democratic) ar fi reprezentata de oameni avand calitatea profesorului Clipa nu am avea decat de castigat.

  3. Homalau asta :))))))

  4. Mare deontolog acest personaj!

  5. poae invata, dar nu l alocul fde munca, cand vine vorba de un presedinte! sa stea acasa mai o tura, sa invete si apoi sa vina sa ceara voturi!

  6. Un om poate invata, dar un golan mincinos, hot, plagiator dovedit si incompetent in ale guvernarii nu se mai poate corecta. Prefer SCHIMBAREA. Cu Ponta stim ce ne asteapta- un partid stat, sufocat de minciuna, coruptie si saracie, mascata cu pomeni si coafata cu date statistice (ca pe vremea lui Ceausescu). Cu neamtul mai exista o sansa, cu olteanul niciuna.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE