Ultima oră

Un om pentru oameni (P)

mihaita-bojin-micDialog cu Mihăiţă Bojin, candidatul Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 7 Lugoj.

Mondial

mihaita-bojin-mic

Dialog cu Mihăiţă Bojin, candidatul Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 7 Lugoj.

Mihăiţă Bojin s-a născut în data de 25 iunie 1959, în localitatea Ostrov din judeţul Hunedoara şi este absolvent al Facultăţii de Mecanică din Timişoara, secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM), promoţia 1986. După studiile superioare, a făcut stagiatura la Fabrica Timişul din Lugoj, apoi şi-a continuat activitatea profesională în proiectare, la Electrometal Timişoara.
Din 1992 şi până în prezent a trecut în activitatea privată, în „business” cum îi place să spună, precizând că „nu a lucrat la stat, ci numai în mediul privat”. Este căsătorit cu Daniela şi împreună au două fete, Andreea şi Flavia.
Reporter: Dar cine este omul politic Mihăiţă Bojin?
Mihăiţă Bojin: Un om care din anul 2000 este membru PD, de pe vremea când partidul era în opoziţie, şi pe care nu l-am părăsit niciodată. În plus, acum sunt membru în Biroul Politic Judeţean Timiş al PDL, preşedinte PDL pe Colegiul nr. 7 şi preşedinte interimar al PDL Lugoj. Între anii 2008 – 2012 am activat ca şi consilier judeţean, fiind membru al Comisiei de cultură, învăţământ, tineret şi sport, aceeaşi funcţie deţinând-o şi în actuală legislatură a Consiliului Judeţean Timiş, de această dată făcând parte din Comisia de urbanism.
Reporter: În ce credeţi?
Mihăiţă Bojin: Indubitabil, în valorile de dreapta şi în valorile creştine, pro-viaţă şi pro-familie. Credinţa, familia, respectul faţă de ierarhiile tradiţionale şi o minimă morală creştină sunt elementele esenţiale care fac ca dreapta să nu se reducă la materialismul unei doctrine economice.
Reporter: De aici şi spiritul caritabil care a făcut ca multă lume din zona Lugojului să vă cunoască în special pentru donaţiile făcute şi acţiunile umanitare desfăşurate de-a lungul anilor?
Mihăiţă Bojin: Aşa este! Din anul 1997 m-am implicat activ în acţiunile caritabile şi cu scop social, ceea ce a făcut ca în toţi aceşti ani să pot ajuta diverse instituţii şi persoane cu aproximativ 4.000 de bănci şcolare şi 3.000 de cărucioare pentru persoane cu handicap, la care se adaugă ajutorul în mobilier, alimente, îmbrăcăminte şi jucării acordat familiilor aflate în dificultate. În decursul anilor am ajutat, de mai multe ori, familiile nevoiaşe din cartierul Mondial-Bocşei, cel mai sărac cartier al Lugojului, dar şi copiii de la Centrul Comunitar de Sprijin pentru Prevenirea Abandonului Şcolar din Măguri. Am încercat să aduc zâmbetul şi pe buzele copiilor instituţionalizaţi, din centrele de plasament din Lugoj şi Găvojdia, care au beneficiat şi de consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite. Mai mult, de 14 ani de zile m-am ataşat foarte mult şi m-am ocupat de copiii părăsiţi sau orfani, 21 dintre aceştia au crescut sau cresc şi acum în casa familiei mele de la Rîu de Mori, din judeţul Hunedoara. Acum, acolo locuiesc şase copii şi tineri, unul este la facultate, doi dintre ei sunt la liceul din Geaogiu, alţi doi urmează şcoala generală din localitate şi unul este la grădiniţă. Ce mă bucură cel mai mult este faptul că toţi copiii de care m-am ocupat sunt realizaţi, şapte au deja familiile lor, iar ceilalţi au un loc de muncă şi şi-au croit deja un drum în viaţă.
Reporter: Ce vă leagă de Lugoj?
Mihăiţă Bojin: M-am ataşat de Lugoj imediat după terminarea facultăţii. Am şi locuit în Lugoj mai bine de doi ani, perioadă în care mi-am şi desfăşurat activitatea, ca inginer stagiar, la fabrica Timişul Lugoj. De atunci, am trecut de nenumărate ori prin Lugoj, un oraş în care am mulţi prieteni şi în care am iniţiat mai multe acţiuni de suflet, una dintre aceastea fiind „Drumul Crucii”, o dramatizare a Patimilor Mântuitorului realizată de artistul băimărean Daniel Leş împreună cu un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe.

Nu eşti singur! Mihăiţă Bojin este alături de tine!

Consilierul judeţean Mihăiţă Bojin, candidatul Alianţei România Dreaptă pentru un mandat de deputat în Colegiul  uninominal nr. 7 Lugoj, întinde o mână  de ajutor persoanelor cu probleme locomotorii din municipiul Lugoj. În cadrul acţiunii „Nu eşti singur!”, Mihăiţă Bojin va dărui cărucioare cu rotile persoanelor din zona Lugoj care au nevoie de un astfel de mijloc de deplasare. Cărucioarele vor fi distribuite gratuit, în zilele de 26 şi 27 octombrie,  în curtea Şcolii Creştine Harul (în spatele Sinagogii, pe strada Cuza Vodă). Pentru programare şi o bună coordonare a acţiunii,  persoanele interesate se pot înscrie la numărul de telefon 0744.517.475.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE