- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Un lugojean îşi prezintă maşina la „Retroparada automobilelor de epocă”

Mondial [1]Retroparada automobilelor de epocă din anul 2015 debutează cu ediţia de primăvară, programată sâmbătă 18 aprilie, în prima săptămână de după Paşte. Evenimentul va avea loc între orele 11 şi 13 în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Printre maşinile de epocă expuse se va număra şi automobilul unui lugojean: o Skoda 120L galbenă, din 1978, păstrată în stare perfectă de funcţionare şi care arată de parcă ieri ar fi ieşit de pe poarta fabricii. Proprietar este tânărul Iulian Zaiba, cel care are la Lugoj, în Dealul Viilor, un adevărat mini-muzeu de automobile clasice româneşti şi străine din ţările foste socialiste. Iulian Zaiba are în colecţie peste 20 de automobile Dacia, Oltcit, Lăstun, Skoda şi Moskvitch.

„De la Lugoj, îl avem pe concitadinul dv. Iulian Zaiba care este la a doua participare, iar ca noutate absolută, vom avea un automobil american impresionant – Buick Riviera din anul 1972, care aparţine lui Alex Matusciak. Contăm pe prezenţa a 20 de participanţi din judeţul Timiş”, ne-a declarat Vlad Capotescu, reprezentant judeţean al Retromobil Club România, el însuşi posesor al unui automobil american clasic, un Ford Mercury Monarch Ghia din 1979.

Şi această ediţie a Retroparadei va avea un caracter internaţional. Posesorilor de automobile clasice din judeţul Timiş li se vor alătura colegii lor din Ungaria (Szeged şi Mako) şi Serbia (Novi Sad şi Subotica).

Spre deosebire de ediţiile trecute, programul va fi schimbat. Timişorenii vor părăsi Piaţa Victoriei la ora 13, îndreptându-se spre Sânnicolau Mare, acolo unde îi vor aştepta cei 30 de oaspeţi din ţările vecine.