- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Un lugojean a ocupat locul al II-lea la ”Maratonul Apuseni”

Mondial [1]

maratonA doua ediţie a Maratonului Apuseni ”Hoinari prin trecut” a fost organizat de Clubul Alpin Român, Secţia Universitară .Competiţia s-a desfăşurat pe o temperatură de 30 de grade, în staţiunea Muntele Băişorii, la sfârşitul săptămânii trecute.

maratonA doua ediţie a Maratonului Apuseni ”Hoinari prin trecut” a fost organizat de Clubul Alpin Român, Secţia Universitară .Competiţia s-a desfăşurat pe o temperatură de 30 de grade, în staţiunea Muntele Băişorii, la sfârşitul săptămânii trecute. Lungimea traseului de maraton a fost de 41,7 kilometri, iar cea de semimaraton de 23,5 km.

La startul probei de semimaraton s-a prezentat şi lugojeanul Florian Dobrin, care a obţinut o performanţă deosebită, ajungând la final pe locul al II-lea la categoria 30-39 de ani masculin, cu timpul de 2 ore 7 min 19 sec. ”A fost un concurs extrem de dificil pentru că, pe lângă canicula anunţată, cu peste 30 grade la umbră, traseul a avut odiferenţă de nivel de aproximativ 1000 de metri în 23.5 km, ceea ce a amplificat si mai mult duritatea cursei. Dar în final totul a fost bine şi sunt extrem de bucuros”, ne-a declarat Florian Dobrin

La competiţie au participat peste 400 de persoane, plus cei 130 de voluntari care s-au ocupat de organizare. Cel mai tânăr concurent a avut numai 14 ani, iar cel mai vârstnic, aradeanul Gheorghe Mosion (74 de ani), a terminat cursa de maraton 40+ pe locul 25.