Ultima oră

Un liceu din Lugoj riscă să rămână fără balul bobocilor din cauza neînțelegerilor dintre profesori

Totul a început după ce elevii au cerut sprijin din partea unei profesoare pentru a-i ajuta la organizarea balului, aceasta fiind propusă în consiliu profesoral pentru a se ocupa de mai multe probleme legate de sărbătoarea tinerilor boboci

MondialUn scandal ce se intensifică de la o zi la alta în cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, între mai multe cadre didactice, este pe cale să degenereze, după ce disputa dintre doi profesori ar putea duce la anularea balului bobocilor din acest an.

Totul a început după ce elevii au cerut sprijin din partea unei profesoare pentru a-i ajuta la organizarea balului, aceasta fiind propusă în consiliu profesoral pentru a se ocupa de mai multe probleme legate de sărbătoarea tinerilor boboci.

Când Adriana Olariu, profesoară de engleză în cadrul liceului, care de anul acesta îşi exercită profesia în altă şcoală din Lugoj, a fost propusă ca organizator, Nicoleta Barbu Ţigriş, fostă directoare adjunctă şi actual profesor s-a opus vehement, conform declaraţiei profesoarei Olariu, ca aceasta să fie în echipa pentru bal.

„Balul Bobocilor e o tradiţie pe care elevii o îndrăgesc foarte mult şi aceştia trebuie îndrumaţi şi susţinuţi. Am fost invitată de către elevi şi conducerea scolii să particip la organizarea acestui bal, fapt care m-a făcut să mă simt apreciată, deoarece eu nu mai funcţionez ca şi profesor la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”. Se pare că prezenţa mea acolo a supărat anumite persoane, de exemplu doamna Barbu – Ţigriş Nicoleta, fosta directoare a acestei şcoli, care refuză colaborarea, deşi este diriginta clasei a IX-a, deci ar trebui să fie un sprijin pentru elevii organizatori şi participanţi. Consider că avem un singur scop comun, acela de a-i ajuta pe aceşti elevi. O invit cu mare drag să ne ajute la organizarea acestui eveniment. Eu voi continua să-i susţin şi să fiu alături de ei, indiferent de poziţia adoptată de colega mea, aceasta nefiind în măsură să ia o decizie în ceea ce priveşte colaborarea mea cu această şcoală”, ne-a declarat profesoara Adriana Olariu

Redeşteptarea a încercat să stea de vorbă cu fosta directoare Barbu Ţigriş. Aceasta nu a fost de găsit ieri la şcoală. Contactată prin intermediul telefonului, profesoara ne-a declarat că nu are nicio părere în acest caz şi că o deranjează telefoanele noastre.

„Nu ştiu, mă scuzaţi, sunt în Timişoara, am nişte probleme acum sunt la medic cu soţul şi nu pot să vă răspund. Dacă mai mă puteţi deranja altă dată, când sunt mai liniştită, vă mulţumesc mult”, a fost reacţia profesoarei Barbu Ţigriş Nicoleta.

Surprinzător, o părere comună despre întreaga poveste ne-a fost oferită de soţul profesoarei, Marian Barbu-Ţigriş, care s-a deplasat astăzi până la sediul săptămânalului pentru a ne oferi punctul său de vedere. Fost profesor şi actual trezorier în cadrul PSD Lugoj, acesta este de părere că soţia lui nu a adus nici un fel de jigniri sau piedici elevilor sau profesorilor în organizarea balului.

„Nici măcar nu a spus că nu e bine (despre profesoara Olariu, să fie în organizarea balului, n.r.) De ce? Întrebare la care n-a primit răspuns şi nici nu aştepta răspuns. Asta a fost toată discuţia. (… ) Problema, cu toate că probabil că aveţi ceva informaţii, este cu mult mai veche. Doamna Adriana Olariu a scris destule chestii despre fosta conducere, a făcut şi poze. Acum văd că, cu noua conducere, nu mai scrie, deşi e un dezastru acolo mai mare decât înainte. Nu avem nicio treabă cu doamna Olariu”, a declarat Marian Barbu-Ţigriş.

Până acum, doar două licee din oraş şi-au anunţat datele şi artiştii care vor concerta la balurile bobocilor din acest an, fiind vorba despre Colegiile Naţionale „Iulia Hasdeu” şi „Coriolan Brediceanu”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Un liceu din Lugoj riscă să rămână fără balul bobocilor din cauza neînțelegerilor dintre profesori

 1. Dragi elevi si prieteni,
  Daca aveti probleme cu „profii” veniti la C Brediceanu, cu tot cu profes…ionistii. Din doua motive: pe deoparte profesorii vostri sa ia meditatii de la profesorii nostri, pe de alta parte sa vedeti si voi cum dezvolta interes fata de scoala elevii liceului nostru. Concluzia finala: o sa aveti niste profesori esducati, interesati de soarta voastra, voi veti dobandi cunostinte mai sanatoase si in final poate iesiti din promovabilitatea aia nenorocita de 12-15% la bacalaureat.Succes la scoala, hai profii si daca-i bal, bal sa fie. Da-o dracului de scoala!

 2. Farcas Naomy Larisa // 28 septembrie 2014 at 18:17 // Răspunde

  nu stiu cum sa va explic eram foarte nervoasa cand am scris comentariul in primul rand in al doilea rand la-m scris la viteza si 3 la mana chiar nu cred ca asta e asa de important eu am vrut sa subliniez faptul ca Balul se va tine !!!!!!!!!!!!! si ca nu ne intereseaza probl dintre profesorii :))

 3. Am auzit ca vine Fernando de la Caransebes la Vlaicu

  • Imi pare rau sa te anunt dar nu o sa vina prietenul tau cocalar si cu voce de c…t(Fernando de la Caransebes) sa cante la noi la Bal.

 4. Naomy draga , nu prea esti prietena cu gramatica !! :))

 5. Ce stire mai e si asta? Sa fim seriosi! Balul bobocilor nu e un eveniment major pentru care sa se scrie un astfel de articol!Nu se inteleg doi profesori, gata …, scriem in presa! Putina decenta, domnilor ziaristi! Sunt probleme mult mai arzatoare!

 6. Farcas Naomy Larisa // 26 septembrie 2014 at 15:33 // Răspunde

  Ideea este in felul urmator:Balul bobociilor de la Grup Scolar Aurel Vlaicu SE VA TINE! Mai exact pe data de 7 noiebrie la Casa de Cultura a Sindicatelor. Pentru mai multe detalii contactatii unu dintre organizatorii balului .Pe noi nu ne afecteaza problemele si disputele dintre profesori,noi ca si elevii ai claselor de a 12 a avem totul sub control ,repetitiile cu bobocii decurg foarte bine sunt foarte cooperativi, iar daca inca nu va-m dat detalii despre cine ne canta la bal; inseamna ca ne dorim sa fie surpriza pentru public,chiar nu cred ca acest aspect conteaza atat de mult ! Ce conteaza ca ne canta Delia sau Ruby…. What’s Up sau Alex Velea …sigur ne va canta si noua la bal cineva….stati linistitii!!! Farcas Naomi eleva la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu (eleva in clasa a 12 a si organizatoare la bal)

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE