Ultima oră

Un copil fără mamă a rămas pe drumuri după ce casa i-a fost arsă într-un incendiu

MondialDacă pentru majoritatea primăvara semnifică un nou început și bucurie, pentru două suflete din localitatea Margina, data de 19 martie va rămâne mereu o amintire neplăcută, ziua în care le-a fost luat și puținul agonisit.

Din cauza unui coș neizolat în­treaga casă a familiei a fost cuprinsă de flăcări, iar în prezent, pentru Leon și Andrei Pop, acoperiș le este cerul.

Tatăl, Leon Pop, se o­cu­pă singur de creșterea bă­ia­tului, mama părăsind sâ­nul familiei nu la mult timp după nașterea copilului.

”Acum două săptămâni a început necazul. Ne-au ră­mas câteva alimente și hăi­nu­țe. Astea au scăpat de flă­cări. Ne facem griji de banii ne­ce­sari ridicării ca­sei, bani de care nu dispunem, noi fiind o familie simplă. 5.000 de lei a costat doar fie­rul pentru fundație. Ne-au ajutat oamenii cu suflet mare. Domnul ne-a ajutat și am reușit să turnăm fun­da­ția. Fiul meu locuiește la un vecin, iar eu am rămas într-o cămăruță improvizată aici în grădină”, ne-a spus cu voce stinsă Leon Pop.

Copilul este elev în cla­sa a patra la școala din Mar­gina, iar dorința lui de cu­noaștere se manifestă prin pasiunea pe care o are pen­tru studiu.
Din discuțiile a­vu­te cu apropiații băiatului, am aflat că acesta poate ră­spunde cu ușurință la în­tre­bări legate de conducătorii Eu­ropei și este fericit să poa­tă relata nume și fapte is­torice.

”Elevul deși este în li­mi­te normale pentru un elev de clasa a IV-a,  este interesat de școală, cu toate că si­tua­ția lui materială și familială este una aparte, într-adevăr. Noi ne-am interesat de si­tua­ția lui, dorind să îi ofe­rim rechizite, însă copilul are, pentru că acelea nu au ars în in­cen­diu. În urma dis­cu­țiilor purtate cu în­vă­ță­toarea, am înțeles că acesta vine la școală. Fiind încă un copil, nu realizează situația, își ve­de în continuare de stu­­diu. Referitor la noua ca­să, vom oferi țigla veche de la școală în momentul în care con­strucția va ajunge la stadiul de acoperiș”, declară prof. An­gelica Popovici, di­rec­toa­rea instituției de învă­ță­mânt din Margina.

În urma nefastului eve­ni­ment, un arhitect s-a im­pli­cat și s-a ocupat de pro­iec­tul noii case, iar semenii nu au rămas indiferenți la ne­­cazul abătut asuprea fa­mi­liei Pop.

De la aflarea tris­tei vești  oamenii s-au mobilizat cu mic cu mare, pentru a o­feri o mână de ajutor celor două suflete. S-au im­plicat în povestea fa­mi­liei, fiecare aducându-și contribuția du­pă posibilități, de la mun­ca depusă, până la bani sau materiale, singura răsplată fiindu-le speranța din ochii celor pe care îi a­ju­tă.

”Cunoaștem cazul, casa tre­buie refăcută în totalitate, tre­buie luat totul de la zero. În­cercăm să îi ajutăm cu ma­teriale, balast, nisip, ci­ment, iar oamenii din sat a­ju­tă după posibilități, în spe­cial cu forță de muncă”, a spus Ioan Costa,  primarul comunei Margina.

A fost deschis un cont în bancă, pe numele Leon Pop: RO54BRDE360SV04934993600, cod swift BRDEROBU, iar pe această cale, fiecare persoană ce dorește să se implice poate face donații, ajutând la întregirea unui cămin.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Un copil fără mamă a rămas pe drumuri după ce casa i-a fost arsă într-un incendiu

  1. Adriana Bojin // 29 aprilie 2016 at 10:36 // Răspunde

    Adresa exacta nu stiu sa o spun, dar cum se intra in Loc Brazova, care este sat apartinator comunei Margina, prima strada la dreapta, aproape de capatul strazii, pe partea dreapta. Sambata trecuta era casa la nivel de fundatie.
    Daca aveti cont de FB, cautati-ma va rog sa va dau numarul de telefon a domnului Pop Leon.
    Numele meu pe FB este Nemeth Terezia

  2. buna ziua, va rog dati.mi adresa exacta a familiei Pop unde ii pot gasi.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE