Ultima oră

Ultima carte citită? Ce răspunsuri au dat Boldea, Voichescu sau Tătar la această întrebare

Lugojenii cumpără în medie 2.000 de cărţi pe lună, potrivit unui material pe care Redeşteptarea l-a realizat în urmă cu câteva săptămâni

MondialÎn luna septembrie a acestui an, Redeşteptarea vă prezenta cum arată birourile celor mai de seamă lugojeni, oameni politici sau conducători ai unor instituţii din municipiul Lugoj. Păstrând ideea materialului, care s-a bucurat de o primire deosebită din partea cititorilor ediţiei online, astăzi i-am întrebat pe lugojenii cu influenţă din oraş care a fost ultima carte pe care aceştia au citit-o şi ce părere le-a lăsat lectura.

Ca şi în cazul birourilor, am început materialul cu primarul oraşului. Boldea ne-a declarat, fiind pe fugă din cauza pregătirilor pentru deschiderea noii pieţe, că este un mare fan al cărţilor din care ai ceva de învăţat, nu neapărat al celor din domeniul beletristic. Acesta a mai spus că se relaxează citind, dar şi jucându-se la calculator.

„Enciclopedia Înţelepciunii este ultima. E vorba de maxime, e cea mai serioasă carte, are sute de pagini. Am mai citit şi despre valenţele morale ale politicii. E numai de învăţat din ea, sunt maxime de viaţă foarte importante. În toate domeniile poţi învăţa ceva, eu toată viaţa am lucrat în învăţământ şi acum tot aşa sunt. În afară de şahul care îl joc, cel puţin două partide, seara pe calculator, maximele astea le citesc acum”, a declarat primarul Boldea.

Dumitru nu are timp să citească

Florin Dumitru, şef la serviciul Poliţia Locală Lugoj, ne-a povestit la rândul său despre ultima carte lecturată. Sincer ca de obicei, Dumitru a recunoscut că nu ştie când a fost ultima dată când a citit o carte de la un capăt la celălalt. Şeful de la locală spune că nu are timp de citit sau de alte preocupări în afară de cele de la serviciu.

„Chiar nu mai am timp de citit, citesc doar presă. O carte anume n-am mai citit de nici nu ştiu să spun când. Citesc pe internet, dar carte n-am luat în mână şi nu am cumpărat de multă vreme. Ultimele cărţi cumpărate sunt alea care se dădeau la ziar, citite nu sunt că nu am apucat. Ultima carte pe care m-am apucat să o citesc şi n-am terminat-o este cea a lui Larry Watts, Aliaţi Incompatibili, lansată la Lugoj”, ne-a spus Florin Dumitru.

Voichescu, fan al cărţilor religioase

Tot un Florin, de această dată Voichescu, manager al Spitalului Municipal Lugoj, spune că ultima carte pe care a citit-o este din domeniul biografic. Voichescu spune că lucrarea l-a lăsat fără cuvinte.

„Ultima carte pe care am citit-o ţi-o spun, se numeşte Memoriile părintelui Bartolomeu Anania. Fără cuvinte, ţi-o recomand dacă o găseşti la bibliotecă”, a declarat Florin Voichescu jurnaliştilor de la Redeşteptarea.

La întrebarea „Care a fost ultima carte citită şi cu ce impresie aţi rămas la final de lecturare?” protopopul Ioan Cerbu a răspuns, cum era şi de aşteptat, că este vorba despre o carte de specialitate din domeniul de activitate. Părintele paroh a mai spus că nu are foarte mult timp de alte tipuri de cărţi, însă cele care au legătură cu munca sa sunt răsfoite des.

„Avem timp de citit, dar acum ultima carte este una de specialitate, Erezii contemporane, nu ştiu exact autorul. Acum am luat-o, mai mult de specialitate, literatură normală nu prea mai ajungem să citim. Asta e chiar la mine pe birou şi o citesc”, ne-a declarat Ioan Cerbu.

Următorul pe listă a fost Dan Cristian Tătar, procurorul peste toţi procurorii din Lugoj. Acesta a povestit despre ultima carte care l-a impresionat, spunând că de obicei citeşte cărţile pe care trebuie să le citească în fiecare zi, cum sunt codurile cu legi şi ediţiile comentate ale acestora.

„Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi-Herta Muller am citit ultima dată. Despre cele descrise în carte sunt multe de spus, dictatura stăpâneşte sufletul omului , însă las plăcerea fiecărui cititor să le descopere. În rest, citesc zilnic Noul Codul Penal, Noul Cod de Procedură Penală şi ultimele ediţii comentate ale acestora”, ne-a declarat Dan Cristian Tătar.

Ultimul dintre cei care au răspuns la telefon şi automat întrebării noastre a fost Iosif Groza, director la societatea Meridian 22. Groza ne-a declarat că îşi face timp pentru citit duminica sau seara înainte de culcare şi că preferă lectura uşoară.

„Ultima carte am citit-o, am recitit-o de fapt, am găsit-o la mall acum trei săptămâni şi se cheamă Eliberaţi Parisul a lui Sven Hassel. Vroiam să citesc ceva uşor şi am găsit-o şi cumpărat-o. De obicei citesc cărţi de aventură şi poliţiste, de genul celor lui Colin Forbes. Timp de citit în principiu îmi fac duminica şi înainte de culcare seara”, ne-a spus Iosif Groza.

Lugojenii cumpără în medie 2.000 de cărţi pe lună, potrivit unui material pe care Redeşteptarea l-a realizat în urmă cu câteva săptămâni. Printre preferinţele acestora se numără romanele ce ocupă locuri fruntaşe în topurile naţionale şi internaţionale, dar şi cărţi de autoeducare, dezvoltare personală sau ghiduri turistice şi dicţionare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Ultima carte citită? Ce răspunsuri au dat Boldea, Voichescu sau Tătar la această întrebare

  1. Concluzia mea este, dupa citirea articolului, este ca astia nu le au cu cititul! Vi-au dat cu tifla, au trombonit!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE