Ultima oră

Uica Mihai este Regele Berii la festivalul din Lugoj. Vezi care este programul sărbătorii!

festivalLugojenii au un nou prilej voie bună cu ocazia Sărbătorii Berii ce se va desfăşura în perioada 7-9 iunie pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Mondial

festival

Lugojenii au un nou prilej voie bună cu ocazia Sărbătorii Berii ce se va desfăşura în perioada 7-9 iunie pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Centrul este arhiplin de tarabe şi comercianţi, mai lipsesc clienţii deocamdată. Unii dintre vânzători şi-au instalat tarabele până în şosea şi nu par să fie deranjaţi de vreo autoritate.

La o scurtă plimbare prin centru, am dat peste Uica Mihai, îmbrăcat la patru ace şi mergând ţanţoş printre standuri. Ne-a spus că astăzi va fi în alaiul berarilor îmbrăcat în lord englez.

„Am un smoking şi melon, astăzi sunt englez. Pălăria am primit-o de la ambasadorul Marii Britanii care mi-a dat-o cadou după ce eu i-am oferit un brâu din Banat. Cică ar costa 300 de lire unul”, ne-a declarat Uica Mihai.

Mâine Uica va fi îmbrăcat în paur din Banat, iar duminică, în ultima zi a festivalului, va fi chinez. Celebrul bucătar bănăţean vă aşteaptă cu surprize la standul său care va fi amplasat lângă restaurantul Taifas.

Programul sărbătorii

Festivalul va începe vineri, 7 iunie, de la ora 19.00, cu Alaiul Berarilor, care va porni pe traseul Universitatea Europeană „Drăgan”, Primăria Municipiului Lugoj, platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

O jumătate de oră mai târziu, Festivitatea de deschidere a Sărbătorii Berii va reuni spectacole folclorice susţinute de Ansamblul Folcloric „Lugojana” (coregraf: Puiu Munteanu) – grupele de copii, grupa de tineret şi grupa de adulţi, care vor prezenta dansuri populare din zonele etnofolclorice ale Banatului de câmpie şi munte.

Îşi dau concursul: solişti vocali şi instrumentişti – Dariana Dumitrescu, Adorian Drăgoi, Anicuţa Coşovan,
Andreea Dragoman, Lavinia Buru, Dorin Biriş Coşbuc, Andreea Tămaş,
Doru Petrean, Ramona Torzan Gomboş, Ramona Ilieş – Silviu Drăgan,
Ramona Viţa – Petrică Viţa şi, nu în ultimul rand, Petrică Miulescu Irimică.
Acompaniamentul muzical aparţine Orchestrei Ansamblului „Lugojana”, sub conducerea artistică a maestrului Ionel Groza.

Cargo revine la Lugoj

Sâmbătă, 8 iunie 2013, de la ora 20.00 va avea loc un concert live al trupelor Box Office, Malenna şi Cargo. Desigur, senzaţia serii va fi formaţia Cargo, una dintre cele mai vechi trupe rock din ţară aflate încă în activitate. Formată la Timişoara în 1985, „Cargo” are la activ şapte albume long-play şi 15 sigle-uri, fiind cunoscut prin hituri ca „Dacă ploaia s-ar opri”, „Nu pot trăi fără tine”, „Ca o stea”, etc.

Spectacolele susţinute de Ansamblul Folcloric „Lugojana” se reiau duminică, 9 iunie 2013, de la ora 19.00, cu dansuri populare din zonele etnofolclorice ale Banatului de munte, Arad şi Sălaj. De data asta, vor întreţine atmosfera soliştii vocali şi instrumentiştii Larisa Lungu, Andra David, Călin Dănilă, Dan şi Georgiana Necşa, Ionică Ivan, Carmen Popovici Dumbravă – Sorin Dumbravă şi Nicu Novac.

Seara se va încheia cu concertul live al formaţiilor Mike Diamondz şi Alexandra Ungureanu & Crush. Încheierea Sărbătorii Berii va fi marcată de tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii. Organizatorii manifestării sunt Asociaţia „SprintArt” Satu Mare, în colaborare cu Primăria Municipiului Lugoj şi Casa de Cultură a Municipiului Lugoj.

{gallery}festival_07062013{/gallery}

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE