Ultima oră

UDMR se pregătește de alegeri și speră la două locuri în Consiliul Local

MondialConferința de presă desfășurată marți, 26 aprilie, la sediul UDMR din Lugoj a adus în atenția opiniei publice, pe lângă depunerea listei de candidați la Consiliul Local, ce îi are pe primele două locuri pe Iosif Pozsar și Istvan Sallai, proiectele pe care membri partidului doresc să le pună în aplicare în vederea îmbunătățirii orașului de pe Timiș, în eventualitatea în care partidul maghiar va ajunge în consiliu.

”Am reușit să depunem și lista pentru candidații din Consiliul Local. Am depus o listă completă de 24 de candidați. Speranță întotdeauna trebuie să avem, iar noi sperăm ca măcar cu primele două locuri să reușim să reintrăm în Consiliu”, a declarat Iosif Pozsar, președintele UDMR Lugoj.

În cadrul întâlnirii s-au expus similitudinile dintre campanii, elementul de legătură fiind modernizarea Spitalului Municipal Lugoj.

”În campania trecută am încercat să facem o altfel de campanie prin care să finanțăm o activitate din spital, dar care nu a avut ecoul așteptat din păcate. De data aceasta, în programul nostru am dori să punem un accent deosebit pe îmbunătățirea condițiilor din Spitalul Municipal. După câte știți, am o contribuție la cele două proiecte între spitalul din Lugoj și Mako. Unul din programele de finanțare s-a finalizat, mutarea și reorganizarea secției de urgență. Cred că este un lucru bun pentru cetățenii orașului și dorim să continuăm aceste programe iar dacă se poate să și extindem proiectele și cu alte spitale. Recent am avut o vizită la Hódmezővásárhely, cu conducerea spitalului și cu domnul viceprimar. Am cam rămas puțin cu un gust amar pentru că noi suntem foarte în urmă față de realizările lor, majoritatea prin finanțări de la Uniunea Europeană. Din discuțiile de acolo am înțeles că ei nu așteaptă numai finanțările din exterior sau de la Guvern, efectiv și Consiliul Local investește o sumă destul de mare în modernizarea spitalului”, a explicat Iosif Pozsar.

Printre planurile pe care cei de la UDMR le-au gândit pentru municipiu se numără finalizarea rețelelor de apă-canalizare și reabilitarea drumurilor, cu mențiunea că și-ar dori ca acest proiect să implice și refacerea gospodăriei subterane, pentru a se evita eventualele avarii.

Mai apoi au fost precizate proiecte pentru pistele pentru bicicliști, dar și cel de locuințe sociale pentru tineri, proiect ce se dorește reluat de către fostul viceprimar Iosif Pozsar.

”Am dori să reluăm acest program. Cât am fost viceprimar, toate cele 127 de apartamente pentru tineri au fost pornite de către mine. Eu am inițiat, am fost la ministere, la Comisia Tehnico-Economică a Guvernului, pentru a putea fi prins în programul pentru aceste locuințe”, a declarat președintele UDMR Lugoj.

Pe lista proiectelor propuse de către partid se regăsesc și reabilitarea Podului de Fier și a Centrului Civic, prin refacerea fațadelor clădirilor declarate monument. Pentru îmbunătățirea sistemului ecologic din zona orașului Lugoj, se dorește realizarea unor spații verzi și zone de agrement, la periferie.

În legătură cu transportul în comun, UDMR dorește introducerea mai multor microbuze și stabilirea unui orar mai regulat și mai des, cu riscul ca la început acest sistem să fie nerentabil, pentru ca populația să se obișnuiască cu această idee,  reducându-se astfel circulația cu mașinile personale și aglomerația.

Se dorește de asemenea sprijinirea producătorilor agricoli, prin dezvoltarea agriculturii ecologice și susținere prin piețe de desfacere a produselor.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii s-a discutat susținerea ONG-urilor pe bază de proiecte, pentru ca fundațiile și asociațiile să poată participa cu proiecte la Consiliile Locale.

”Dacă vom reuși să intrăm în Consiliul Local vom iniția toate aceste proiecte, sau vom fi parteneri cu alte formațiuni politice care ar dori să le demareze, susținând aceste acțiuni. Nu dorim să atacăm contracandidații ori formațiunile politice, nu dorim o campanie agresivă”, a conchis Iosif Pozsar.

Partidul UDMR Lugoj are în prezent estimativ 200 de membri activi, care participă la acțiunile și programele derulate de către filială.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE