- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

TVR 1 realizează în aceste zile un reportaj despre Lugoj

Mondial [1]

În cursul acestei săptămâni, de luni până sâmbătă, la Lugoj este prezentă o echipă a postului de televiziune TVR 1. Echipa bucureşteană a realizat un reportaj amplu, dedicat aspectelor inedite ale oraşului nostru. În cursul acestei săptămâni, de luni până sâmbătă, la Lugoj este prezentă o echipă a postului de televiziune TVR 1. Echipa bucureşteană a realizat un reportaj amplu, dedicat aspectelor inedite ale oraşului nostru.

„Este o emisiune despre viaţa oraşelor din România, care beneficiază de un spaţiu generos de emisie – o oră, în weekend. Concepţia este următoarea: avem, pe de o parte, un reporter  care cutreieră România şi descoperă lucruri şi poveşti interesante, iar pe de altă parte, un invitat în Bucureşti, cu care comentăm reportajele. De obicei, acesta are legătură cu oraşul respectiv. Pentru Lugoj, l-am ales ca invitat pe scriitorul Radu Paraschivescu, pentru că el a trăit aici şi duce dorul prăjiturilor bune pe care le mânca în copilărie. Când i-am spus de intenţia noastră, aproape că a vrut să se urce pe tren şi să ne însoţească”, ne-a declarat Irina Luca, realizatoarea acestei noi serii de emisiuni, care este inclusă în grila de toamnă a Televiziunii Naţionale.

Alături de ea, la Lugoj s-au mai aflat în aceste zile reporterul călător Cătălina Copşi, alături de directorul de imagine Doru Iacovescu.
Deocamdată, emisiunea nu are un nume definitiv. Ea va fi difuzată sâmbăta, la orele prânzului, ora nefiind definitivată la ora actuală. Ce este sigur, e că noul ciclu de emisiuni va fi inaugurat cu reportajul despre Lugoj.