- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Trupul tânărului luat de ape e de negăsit. Pompierii cer sprijinul Jandarmeriei

Mondial [1]

DSC 3125Tânărul înecat în apele râului Bega la începutul acestei săptămâni este de negăsit. Pompieri de la Detaşamentele din Lugoj şi Făget, ajutaţi şi de voluntari, au intrat joi în cea de-a patra zi de căutări. Până în prezent, aceştia au periat de trei ori râul pe o porţiune de peste 20 de kilometri DSC 3125Tânărul înecat în apele râului Bega la începutul acestei săptămâni este de negăsit. Pompieri de la Detaşamentele din Lugoj şi Făget, ajutaţi şi de voluntari, au intrat joi în cea de-a patra zi de căutări. Până în prezent, aceştia au periat de trei ori râul pe o porţiune de peste 20 de kilometri, între Răchita şi podul de la Cutina, fără niciun rezultat.

”Apele s-au retras şi dacă ar fi înecat în albie ar trebui să iasă la suprafaţă. Din păcate, ne temem că el a fost îngropat de aluviuni şi ne va fi extrem de greu să-l găsim. În unele locuri, în special unde Bega îşi schimbă cursul, există depuneri de mâl de peste un metru şi jumătate”, declara cpt. Laurenţiu Szabo, comandantul Serviciului de Pompieri Făget.

Dacă nu-l vor găsi nici astăzi, 14 iunie, pompierii sunt hotărâţi să apeleze şi la sprijinul jandarmilor şi la mai mulţi voluntari. ”Din data de 15 iunie vom merge şi pe cele două maluri, pentru că acum se poate intra pentru a vedea dacă nu e îngropat în mâl. Vom apela şi la jandarmi, dar şi la voluntari pentru că e nevoie de mai mulţi oameni”, mai spunea Laurenţiu Szabo.

Reamintim că un tânăr, Florin Matei, în vârstă de 30 de ani, din Begheiu Mic, s-a înecat în dimineaţa zilei de 11 iunie, în râul Bega. Acesta a plecat la rude în Bichigi cu bicicleta, peste terenurile agricole şi a încercat să traverseze râul printr-un vad care îi era cunoscut.

Gestul i-a fost fatal, deoarece apa era foarte mare şi l-a luat cu tot cu bicicletă. Florin Matei avea probleme cu auzul şi vederea, fapt care explică de ce nu şi-a dat seama că volumul apei în Bega este mult crescut după ploile puternice din noaptea anterioară. Bicicleta, pe ghidonul căreia erau legaţi o pereche de pantofi sport, a fost găsită la circa 800 de metri în aval de locul unde a intrat în apă.