Ultima oră

Triunghiuri cu nucă rafinate

Mondial

Ingrediente (40 bucăți)

  • 280 g făină
  • 0.5 praf de copt
  • 250 g zahăr
  • 225 g unt
  • 1 ou
  • grăsime pentru tava de copt
  • 200 g miez de caju
  • 100 g arahide sărate
  • 100 g caise uscate
  • 100 g migdale tocate
  • 5 linguri miere fluidă
  • 150 g ciocolată pentru gătit

Util

  • Se topește ciocolata pentru gătit, colțurile se ornează cu aceasta, se lasă să se usuce și se servește

Preparare

Se frământă
făină, praf de copt, 150 g de zahăr, 125 g de unt și ou, până se obține
un aluat suplu. Aluatul se întinde pe o tavă de copt unsă cu grăsime și
se lasă la dospit timp de cca 30 de minute.

Se toacă fin
miezurile de caju, arahidele și caisele și se amestecă cu migdale. Se
pun la fiert 4 linguri de apă, miere, restul de zahăr și restul de unt.
Se adaugă amestecul de nuci, se amestecă bine, se distribuie uniform pe
aluat și se coace în cuptorul preîncălzit timp de cca 15-20 de minute.

Foaia de aluat se lasă puțin la răcit și se taie în colțuri mici.


Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE