Ultima oră

Trei străzi din Balta Lată sunt mai mult baltă, decât şosea asfaltată

Asfaltul! Eterna dorinţă a lugojenilor, veşnica promisiune a politicienilor şi aparatul de făcut bani al mogulilor din branşă...

Reabilitare stradala Lugoj

MondialPotrivit municipalităţii, în prima etapă de asfaltare pe 2015 au fost incluse doar 16 străzi, cu care se doreşte finalizarea programului de reabilitare stradală în Lugojul Român.

Absenţa a trei artere rutiere din cartierul Balta Lată, respectiv Bela Bartok, Iuliu Maniu şi Balta Lată a stârnit nemulţumirea celor din zonă şi reacţii acide la adresa autorităţilor lugojene.

Aflate în mijlocul cartierului, cele trei artere arată mai mult a uliţe decât a străzi municipale.

Obişnuiţi în decursul anilor cu de toate, de la inundaţii, la refularea canalizării în propriile locuinţe, aceşti „veterani” ai drumurilor sparte, au regrete că s-au mutat acolo.

„Locuiesc de zece ani aici. Am prins de toate. Fără un sistem eficient de asfaltare şi canalizare, apa refulează prin toalete direct în casă. Am şapte copii cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani. Canalul din faţa casei este sursă de infecţie şi pe deasupra e plin de şerpi. În fiecare an, promisiuni şi iar promisiuni, de care ne-am săturat”, ne spune Teodor Lakatus, locuitor de pe strada Iuliu Maniu.

La intrare pe Bela Bartok, din ambele părţi, te aşteaptă capcane neprevăzute pe care doar băştinaşii le pot evita după ani de experienţă.

„Ne-am mutat aici din 1998 şi parcă acum strada arată mult mai rău decât atunci. Plătim taxe şi impozite la zi, dar cei mai mulţi bani se duc pe reparaţii la maşină. Noroiul, mirosul de apă stătută, ţânţarii în perioada verii, toate fac parte din cotidian. Singura mare dorinţă a noastră ar fi să ne asfalteze strada!”, spune G.I, de pe Bela Bartok.

Strada Balta Lată are parte de acelaşi peisaj insalubru, gropi, noroi, poteci făcute de locuitori pentru a duce copii la şcoală.

„Când plouă, drumul e aproape impracticabil pentru noi. Am cărat tone de piatră, dar cum ştiţi, aici este un teren moale şi gropile se formează la loc. Bine că plătim taxe”, explică Alin G.

Din fericire, pentru cei din zonă, administraţia municipiului a dat publicităţii întreg programul de asfaltare pe 2015, unul mult mai elaborat, ce include nu mai puţin de 40 de străzi.

Între acestea se află şi „uitatele” artere din cartierul Eftimie Murgu. Astfel, strada Iuliu Maniu, Bela Bartok este inclusă în lotul II de asfaltare, care încă nu a fost scos la licitaţie şi astfel nu are executant.

24 de străzi vor fi asfaltate în loturile 2 şi 3

În cadrul lotului 2 vor fi asfaltate străzile: Bega, Plopilor, Şt. O. Iosif, Bobâlnei, Jiului, Bistrei, G. Bariţiu, N. Grigorescu, Al. Odobescu, Dorobanţi, Partizanilor, Dimitrie Bolintineanu, Tiberiu Brediceanu, trei străzi din Balta Lată respectiv Bela Bartok, Lucian Blaga şi Iuliu Maniu cu sensuri unice pe ambele maluri şi o stradă din satul Măguri. Lotul 3 va cuprinde 6 străzi din Dealul Viilor: Traian Vuia, Livezilor, Strugurilor, Nuferilor, Liliacului, Fdt. Cernabora şi drumul Tapia – Armădia.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Trei străzi din Balta Lată sunt mai mult baltă, decât şosea asfaltată

  1. sandublegeatabacaru // 21 mai 2015 at 15:47 // Răspunde

    Acolo a fost o mlastina ,cel ce a dat unda verde de a se construi in Balta Lata va priveste acum din virful Dealului Viilor, dintr-un carucior si ride dar nu se stie de cine………..

  2. sandublegeatabacaru // 21 mai 2015 at 15:41 // Răspunde

    Prost nu a fost cel care a construit in Balta Lata. Putin spus , pentru cel care a dat unda verde de a se construi in mlastinile Lugojului. Lugojenii il cunosc, ii priveste din virful Dealului Viilor , dintr-un carucior .

  3. @ sad…Paradoxul prostului: nu ştie nimic, dar se pricepe la toate.Vad ca-ti place sa comentezi la majoritatea articolelor, dar numai ineptii ! Mai bine te-ai spala pe gura si te-ai culca, le bovin ! Sau esti vreun scafandrul la IGOL de stii tu cum merge treaba,asta de stai intr-un apartament cu doua camere tip bou-vagon !

    • Tu domnule te crezi destept dar esti mai prost ca noaptea cu ce am gresit cand am scris ca a fost o balta pe vremuri acolo ? o mlastina deaia toti au beciurile pline de apa in balta habar nu aveti ducetiva inapoi in moldova de unde veniti ca sunteti de pe alta planeta.Majoritatea care au facut sau au cumparat in zona aia case vor sa se scape de ele ca sunt pline de umezeala dute si vezi moldoveanule ca poate te ineci in vreun beci.

  4. Cea mai proasta zona pt constructii deaia i se spune Balta Lata cine a fost prost si a facut acolo casa e vina lui acolo ori ce ai face tot va sta apa

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE