Ultima oră

Traseu spre titlu! Piloții de la Moto Extrem, rezultate excelente în etapa de la Ungheni

foto: arhivă

MondialPiloții legitimați la clubul lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, au avut sâmbătă, 14 septembrie, pe circuitul de la Ungheni (lângă Târgu-Mureș), în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Național Individual, de motocros, cea mai bună evoluție din actualul sezon competițional.

În urma parcursului foarte bun, demonstrat la toate categoriile, la care au concurat, în penultima etapă, sportivii și-au consolidat substanțial șansele pentru cucerirea a două titluri naționale și două poziții de vicecampioni, clasamentul final urmând să fie stabilit în ultimul act al sezonului, programat pentru 5 octombrie, pe circuitul de la Ciolpani (județul Ilfov).

Dacă la clasele 300 cc-doi timpi și 50 cc-juniori doi, Lugojul era în cărți pentru două titluri și un loc de vicecampion, încă dinaintea acestei etape, Moto Extrem a mai luat o bună opțiune, la ultima cursă, pentru încă o poziție de vicecampion, prin prestația lui Liviu Jigmond jr, la clasa 65 cc, care a reușit să urce un loc în clasament, ridicând astfel speranțele clubului de pe Timiș la două titluri și două locuri doi pe podiumul final, la care se adaugă și un loc trei la 50 cc-juniori III.

“Penultima etapă de campionat a fost pentru noi cea mai bună din acest an, datorită timpilor obținuți și rezultatelor reușite. Am demonstrat cea mai bună pregătire, dintre toate cluburile prezente, după aproape două luni de pauză competițională. Toți piloții noștri care au intrat pe pistă, cu o singură excepție, au mers foarte bine. La clasa 85 cc, Chivu David-Ilie (12 ani) a avut probleme la antrenamente, cu motorul, care s-a blocat și nu a mai putut participa la cursele oficiale. O bătălie interesantă a fost la clasa 50 cc-juniori II (7-9 ani), între piloții noștri Mark Luca Ioviță (9 ani), locul I la general și Mark Szoke-Eross (9 ani), locul II la general. După cele două manșe oficiale, cursa a fost căștigată de Mark Szoke Eross care s-a impus în fața lui Mark Luca Ioviță, la cinci puncte diferență, pozițiile celor doi în clasamentul general, rămânând, însă, neschimbate. La acestă clasă nu mai putem scăpa titlul și locul II, dar rămâne de văzut cum vor evolua cei doi în ultima etapă. Tot aici am avut și un onorabil loc patru prin Mark Szabo (7 ani). La 50 cc-juniori III (5-7 ani), am obținut un loc trei prin Andreas Balintoni (7 ani), care, cel mai probabil, va termina campionatul pe podium, iar Dean Victor Ioviță (6 ani) s-a clasat al cincilea. O evoluție foarte bună a demonstrat-o Liviu Jigmond jr. la clasa 65 cc, care a avut cei mai buni timpi la cele două curse de antrenament, cu 2 și 4 secunde peste cei ai liderului Ioan Chiujdea de la Top Cross Otopeni și cu o secundă mai mult în mașele oficiale. Prin acest parcurs Liviu Jigmond jr. a urcat o poziție de pe locul trei, deținut înaintea acestei etape, având șanse bune să se claseze pe doi la finalul campionatului. La clasa 300 cc-doi timpi, Mihai Stoichescu a terminat pe prima treaptă a podiumului de premiere, oferind un spectacol de sărituri pe pistă, savurat din plin de spectatorii prezenți. Pilotul nostru are cele mai mari șanse la câștigarea titlului național, al zecelea din carieră. O cursă bună a făcut și Solyom Szilard la clasa veterani II (+48 de ani), care a terminat al doilea. În ultima etapă, de la începutul lui octombrie, sperăm să nu avem accidentări sau probleme tehnice.  Mulțumesc piloților pentru modul în care au abordat această întrecere și mulțumesc Consiliului Județean Timiș, sponsorilor și fanilor, care ne-au sprijinit”, a spus Liviu Jigmond antrenorul și coordonatorul de la Moto Extrem.

La sfârșitul acestei săptămâni, în 22 septembrie Mihai Stoichescu, Liviu Jigmond jr. și Mark Luca Ioviță vor participa în Ungaria, la o cupă organizată în apropiere de lacul Balaton. Până la ultima etapă de campionat intern, piloții de la Moto Extrem vor susține un antrenament pe circuitul de trambuline de la Șag.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE