- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Transhumanţa hoţilor: 130 de oi furate de la o stână de lângă Făget

Mondial [1]O turmă de 130 de oi a dispărut fără urmă de la stâna unui crescător de mioare de pe raza satului Coşteiu de Sus, comuna Margina. Proprietarul, Florin Ilie, are o fermă în care creşte 1.800 de oi, iar în dimineaţa zilei de 12 iunie s-a trezit că îi lipsesc aproape 10% dintre animale.

Omul a alertat imediat poliţia, însă oamenii legii nu au reuşit să dea de urma oilor nici după două săptămâni.

„Făptaşii au fost identificaţi. Cercetările continuă pentru prinderea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, declara Ionuţ Bocancea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Principali bănuiţi de dispariţia oilor sunt doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 ani, veniţi din Moldova şi angajaţi de proprietar, cu doar câteva zile înainte, ca boitari.

Atât ei, cât şi animalele sunt de negăsit, iar oamenii legii par să încline tot mai mult către varianta că în spatele furtului a acţionat o întreagă reţea şi mioarele au fost încărcate în camioane şi transportate în alte părţi.

Este posibil ca turma, care cuprindea şi mulţi berbecuţi, să fi luat deja drumul abatoarelor, pentru că se apropie perioada când încep exporturile către ţările cu populaţie majoritar musulmană, mare consumatoare de carne de oaie în perioada Ramadanului.