Ultima oră

Traficul rutier greoi din Lugoj, rezolvat de un independent

Problemele de circulaţie din oraş dau bătăi de cap ma­jo­ri­tăţii şoferilor, iar soluţiile pentru un trafic mai lejer sunt destul de puţine.

Con­si­lierul i­ndependent Mihai An­ghel, cu o experienţă în­delungată în do­me­niul taxi­metriei, nu și-a gă­sit un loc în Comisia de cir­culație a noului Consiliu lo­cal bătând zilnic drumurile Lu­gojului, dar are mai mul­te propuneri care pot re­zol­va multe din necazuri.

A­ces­tea vizează extinderea sis­te­mului de sensuri unice în oraș, reve­nirea la siste­mul cu oglinzi de circulație sau introdu­cerea semna­li­ză­rii ”galben intermitent”. Con­silierul lea­gă înființarea de sensuri unice cu crearea de noi locuri de parcare în oraș.

”Am putea face sen­suri unice în majoritatea car­tierelor și să înmulțim lo­curile de parcare. De e­xem­plu, în cartierul Stadion III unde am copilărit, cum vii de pe Paul Chinezu şi faci dreapta putem să pu­nem sens unic până în capăt la Gh. Lazăr și atunci lo­cu­rile de parcare din dreapta le putem face oblice. S-ar câș­tiga mai mult spațiu, fo­losindu-se doar o singură bandă de mers, pe sens unic. M-am gândit de mai mult timp, dar n-am vrut să vin cu promisiuni în cam­pa­nie, şi la construirea de noi parcări în Micro I și Micro IV pe locul fostelor centrale termice de cartier care sunt degradate și ocupă degeaba locul”, a spus Mihai An­ghel.

Acesta are soluţii şi pen­tru intersecţia de pe strada Tapiei, unde sunt fabricile multinaţionale.

”Din punc­tul meu de vedere, acolo ar trebui făcute trei sensuri giratorii. Unul în intersecția mare, un loc giratoriu la 600 – 700 înainte de sens în partea dreaptă și unul similar la aceeași distanță în partea stângă. Cu 100 de metri înainte de acestea să fie amplasate semne de în­ce­ti­nire la viteza de maxi­mum 50 km/h. Recent și doi taximetriști de-ai noștri au avut accident, unul dintre ei chiar și-a distrus mașina și nu a mai putut fi folosită”, a declarat consilierul.

Întrebat despre sin­cro­ni­zarea semafoarelor, Anghel este de părere că ar trebui să dispară unele dintre ac­tua­lele semafoare, care doar în­ce­tinesc circulația.

”Cir­cu­la­ția este aglomerată mai ales dimineața, când merg cop­iii la școală și în zilele de marți și vineri. Pentru pe­rioada de mers la școli ar fi soluția cu galben in­ter­mi­tent și să acordăm prioritate pietonilor, sau să fie poliția rutieră în permanență în zonă în intervalul orar 7.30 – 9.00. O oră și jumătate nu e așa mult, chiar dacă nu a­vem suficient personal. O altă soluție sunt sensurile gi­ratorii, unul ar trebui obli­ga­toriu amplasat în zona Unic, la Universitate. Așa­dar, propun desființarea se­ma­foarelor la Unic și pe strada Făgetului, pentru că a­co­lo se iasă greu de la Au­togară, iar în centru – galben intermitent”.

În zonele cu probleme de acordare de prio­ritate, cum ar fi inter­sec­ția Făgetului cu Popo­vici, Cartierul Eftimie Mur­gu (Balta Lată, unde se con­struiește grădinița) sau ie­ș­i­rea de pe strada Huniade, la fosta uleiniță, soluțiile sunt simple: instalarea unei o­glinzi rutiere este sufi­cien­tă.

”Mi-aduc aminte de a­ce­le oglinzi mari care erau pe strada Făgetului când eram copil. A fost o idee bună, nu știu de ce s-a renunțat la ea. In­troducerea lor ar rezolva problemele de acordare de prioritate”, consideră Mihai An­ghel.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Traficul rutier greoi din Lugoj, rezolvat de un independent

  1. Mda, ideile nu sunt rele, dar mai avem nevoie de multa minte si vointa ca sa le punem in practica

  2. Greu de digerat atatea tampenii spuse de un nepriceput.De cand a ajuns consilier local a spus mai multe aberatii decat altii in 4 ani si a devenit bufonul Consiliului Local alaturi de ceilalti doi tiriplici,Martinescu si Brandusoni

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE