- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

TOT BANATU-I FRUNCEA! Timişul a devansat Capitala la nivelul de trai

Mondial [1]

 

timisoaraTimişul este judeţul unde se trăieşte cel mai bine. Bunăstarea timişenilor este confirmată de o cercetare care a avut la bază cei mai importanţi indici economici.

timisoara

Timişul este judeţul unde se trăieşte cel mai bine. Bunăstarea timişenilor este confirmată de o cercetare care a avut la bază cei mai importanţi indici economici.

Ziariştii de la gândul.info [2] vă prezintă prima analiză, judeţ cu judeţ, a condiţiilor reale de viaţă din România. Au fost puşi cap la cap cei mai importanţi şapte indici socio-economici de la nivel naţional, pe baza datelor a trei instituţii publice, mai exact Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză.

În urma centralizării datelor, gândul [2] a realizat clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din ţară.

Poziţia în top a judeţelor a fost determinată de punctajul obţinut de acestea la şapte capitole: rata şomajului, salariul mediu net, contribuţia locuitorilor la economia locală (PIB per capita), speranţa de viaţă la naştere, procentul gospodăriilor racordate la reţeaua de canalizare, rata criminalităţii şi suprafaţa spaţiilor verzi aflate în zonele urbane.

Pentru cei care au efectuat cercetarea, marea surpriză a clasamentului o reprezintă poziţia pe care s-a clasat Capitala. În ciuda aşteptărilor, Municipiul Bucureşti nu este cel mai bun loc din România în care să trăieşti. Acesta a pierdut prima poziţie a podiumului în faţa „motorului economic” din vestul ţării – judeţul Timiş.

Mai multe informaţii şi analiza completă pe gandul.info [2]