Ultima oră

TOP 5 destinaţii din România mai puţin cunoscute

MondialRomânia se bucură de locuri spectaculoase, cu numeroase obiective turistice de neratat. Datorită celor mai diversificate forme de relief, ţara noastră deţine atât munţi înalţi, cât şi mare, lacuri şi peşteri pe care orice turist ar trebui să le viziteze. În acest articol, îţi prezentăm 5 destinaţii din România mai puţin cunoscute, pe care este recomandat să le apreciezi la adevărata lor valoare. Iată care sunt cele mai frumoase destinaţii cu potenţial turistic din ţară, care pot transforma ţara noastră într-un loc perfect pentru vacanţă.

Lacul Ochiul Beiului din Munţii Aninei

Prima destinaţie pe care trebuie să o vezi din România este reprezentată de Lacul Ochiul Beiului din Munţii Aninei, în judeţul Caraş-Severin. Cu o adâncime de 6 metri şi o suprafaţă de 20 de metri, lacul redă o imagine de basm, datorită culorii albastre şi a vegetaţiei din jur, care completează un tablou natural de poveste. Lacul Ochiul Beiului este situat în mijlocul pădurii, în apropierea cascadelor râului Beuşniţa şi a ruinelor cetăţii medievale Ilidia. Acest lac limpede, de origine carstică, face parte din parcul cunoscut Cheile Nerei, renumit pentru frumuseţea sa de basm. Traseul nu este unul uşor: începând din Steierdof, până la Sasca Română şi Ochiul Beiului ai de parcurs aproximativ  patru ore. Cu toate acestea, dacă reuşeşti să ajungi la acest lac nemaipomenit, vei fi surprins de apa de culoare verde-albastră, care nu îngheaţă nici măcar iarna, datorită izvorului care îl alimentează.

Pădurea Letea din Delta Dunării

O destinaţie mai puţin cunoscută în România, reprezentând cea mai veche rezervaţie naturală din ţara noastră, este Pădurea Letea din Delta Dunării. Situată în Tulcea, la est de comuna C.A. Rosetti, această pădure subtropicală este recunoscută pentru frumuseţea ei sălbatică, deoarece se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3000 de hectare de vegetaţie cu plopi albi, stejari de luncă şi viţă sălbatică. O altă caracteristică a pădurii o constituie multitudinea de plante căţărătoare, printre care se regăseşte şi liana grecească, ce oferă pădurii un aspect mediteranean. Tot în pădurea Letea vei găsi şi peste 2500 de cai sălbatici, vulturi codalbi, pupeze sau şoimi, care trăiesc nestingheriţi prin tufăriş, oferind un spectacol de basm unui turist obişnuit. O parte din această pădure maiestuoasă a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930, devenind din 1938, rezervaţie naturală.

Morile de apă de la Rudăria

Un alt loc fascinant pe care merită să îl vizitezi este întruchipat de complexul mulinologic din Banat, în judeţul Caraş-Severin. În localitatea Rudăria, vei găsi cele 22 de mori de apă, consemnate oficial încă din secolul al XVIII-lea, a căror frumuseţe îţi va tăia respiraţia. Dacă ajungi la poalele Munţilor Almajului, poţi vedea cum grânele încă sunt măcinate ca pe vremea dacilor, având ocazia să primeşti la plecare făină de la săteni. În plus, dacă eşti un fan al fotografiei, Morile de apă din Rudăria reprezintă locul perfect pentru a crea un album fascinant, unde vei surprinde natura în toată splendoarea ei.

Detunatele din Munţii Apuseni

Pentru iubitorii muntelui, această destinaţie turistică va fi una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat. Cele două măguri vulcanice din Munţii Apuseni, denumite şi Detunate, sunt incluse într-o rezervaţie naturală, protejată pe o arie de 30 de hectare. Cele două coloane de bazalt, unice în ţara noastră nu au înălţimi foarte mari, respectiv 1200 de metri şi 1100 de metri, ce impresionează prin forma perfect rotundă a coloanelor hexagonale care le compun. Poţi să ajungi la Detunatele din Apuseni venind dinspre Turda sau Alba Iulia sau dinspre Brad şi Stei, unde vei regăsi unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din munţi.

Rezervaţia naturală Focul Viu

Dacă ajungi în judeţul Vrancea, în satul Andreiaşul de Jos, vei găsi o rezervaţie geologică unică în Europa: Rezervaţia naturală Focul Viu. Considerat cel mai mare câmp de focuri vii din ţară, atât din punctul de vedere al întinderii, cât şi ca debit de metan, această rezervaţie a primit numele de la localnici, graţie flăcărilor care ies în permanenţă din pământ. Acest fenomen se datorează emanaţiilor de gaze: pe lângă metan, din pământ mai ies şi azot sau heliu, considerat a fi rezultatul unei vechi erupţii vulcanice. Deşi nu este atât de promovat în circuitul turistic, trebuie să vezi spectacolul focurilor vii, de o frumuseţe aparte, mai ales în timpul nopţii.

 

Dacă vreuna dintre aceste destinații turistice mai puțin cunoscute în România au fost pe placul tău, le poți alege pentru a organiza următoarea ta vacanță prin țară! Dacă nu dispui de resursele financiare necesare pentru a ajunge în astfel de locuri, te poți bucura de împrumuturi online, extrem de utile pentru rezolvarea unor astfel de cheltuieli. Împrumută-te online până la salariu, iar banii vor fi viraţi în contul tău de îndată ce a fost aprobată cererea.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/road-amidst-trees-in-forest-against-sky-258036/

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE