"> Tinerii piloți de la Moto Extrem Lugoj au dominat asfaltul la supermoto și viteză – Redesteptarea

Tinerii piloți de la Moto Extrem Lugoj au dominat asfaltul la supermoto și viteză

 Tinerii piloți de la Moto Extrem Lugoj au dominat asfaltul la supermoto și viteză

Piloții legitimați la clubul lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, au dominat întrecerile ce au contat pentru etapa secundă de supermoto-65 cc și viteză-juniori III (4-8 ani), din cadrul Campionatului Național.

Competiția s-a desfășurat duminică, 28 iulie, pe circuitul asfaltat Vik Power, din Arad.

Lugojul a fost reprezentat de trei dintre speranțele sportului cu motoare, care au reușit să urce pe primele două locuri ale podiumului de premiere. Riderii de la Moto Extrem s-au remarcat încă din cursele de calificări, la ambele clase de concurs.

Cei mai buni timpi înregistrați i-a avut Luca Mark Ioviță (opt ani), care s-a impus atât la calificări, cât și în manșele oficiale (două la supermoto și una la viteză), clasându-se pe prima poziție la supermoto și viteză. Datorită evoluției bune de la calificări, lugojeanul a plecat în cele trei oficiale din pole-position.

Pilotul și-a menținut astfel rezultatele din prima etapă, desfășurată la Drobeta-Turnu Severin, unde, de asemenea, a fost lider la ambele clase. Pe podiumul de premiere a urcat și Mark Szabo (șapte ani), care s-a clasat pe locul doi și la supermoto și la viteză.

Este de notat că, deși a concurat cu o motocicletă mai slabă, de 50 cc, pilotul a reușit să scoată un timp bun la supermoto, devansând un sportiv care alerga pe un motor de 65 cc, iar la viteză a fost mult în fața urmăritorului de pe locul trei.

Față de prima etapă, a urcat cu două locuri la supermoto și s-a menținut la viteză. Aproape de podium s-a situat Dean Victor Ioviță (cinci ani, fratele lui Luca Mark Ioviță), care a ocupat în ierarhia finală locul patru la ambele clase, evoluția acestuia fiind în creștere față de prima etapă, unde a obținut locul șase la supermoto și patru la viteză.

“Felicitări piloților pentru modul cum s-au comportat și rezultatele obținute. Practic, putem spune că piloții de la Moto Extrem au monopolizat ambele clase. Sper, ca la următoarele etape de concurs, să ajungă pe podium și Dean Victor Ioviță. Pentru anul viitor vom încerca o participare în Campionatul Balcanic, cu Mark Luca Ioviță, pentru că evoluează din ce în ce mai sigur și a reușit să se adapteze rapid la motorul cu cutie de viteză, de 65 cc, pe care-l stăpânește din ce în ce mai bine”, a spus Marțian Ioviță, pilot la Moto Extrem și tatăl sportivilor Luca Mark și Dean Victor.

Următoarea etapă din campionatul național este programată pentru 18 august, pe același circuit arădean. Până atunci piloții lugojeni vor participa la etapa a doua din Campionatul Regional al Vestului, ce va avea loc în 3 august, tot la Arad.

De la Moto Extrem vor participa Mark Luca și Dean Victor Ioviță, Mark Szabo și veteranul Andrea Lelli.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: